Sabrina Ionescu s-a accidentat

Sabrina Ionescu a suferit o accidentare în cadrul celui de-al 3-lea meci pe care l-a susținut în WNBA. Aleasă cu prima opțiune în Draft-ul din acest an, sportiva cu origini românești nu a putut continua jocul pe care New York Liberty l-a susținut în compania lui Atlanta Dream.

Sportiva amintită a suferit o accidentare la picior. Ionescu a călcat pe piciorul unei adversare. Aceasta și-a retras piciorul, moment în care glezna Sabrinei a cedat.

Pe baza imaginilor prima impresie a fost că Ionescu a suferit o accidentare foarte gravă. De altfel numeroși fani au apelat la rețelele de socializare întrebându-se dacă nu este vorba cumva despre o ruptură de tendon achilean. Totuși, Shams Charania, de la The Athletic a precizat că rezultatele radiografiei sunt încurajatoare, nefiind vorba despre o ruptură. Totuși, Sabrina urmează să efectueze și un test RMN pentru a se stabili cu exactitate dacă s-a rupt ceva.

Potrivit contului de Twitter al echipei din New York este vorba despre o accidentare la gleznă.

La finalul meciului antrenorul său, Walt Hopkins, a declarat că medicii nu au pus încă un diagnostic. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu este o ruptură, urmează să se stabilească natura inflamației și perioada de refacere. Fără îndoială, este vorba și despre capacitatea corpului de a se reface, lucru care diferă de la un om la altul.

LeBron James a apelat la contul său de Twitter pentru a-i transmite un mesaj de încurajare Sabrinei. El a transmis: „Însănătoșire grabnică. Sănătatea este bogăție.”

Comisarul WNBA, Kathy Engelbert declarase săptămâna trecută că a fost creat un așa numit „coridor curat” pentru eventualitatea în care se consemnează accidentări ce necesita transportul sportivelor la spital. Așa cum este acum cazul Sabrinei Ionescu. Oficialul ligii profesioniste de baschet feminin a adăugat că rostul acestui coridor este acela de a transporta la spital jucătoarele ce au nevoie de radiografii, RMN-uri și alte analize de acest gen fără ca ele să fie plasate în carantină în propria cameră de hotel la întoarcerea în bula din IMG Academy, în localitatea Bradenton, statul Florida.

Accidentarea s-a consemnat pe parcursul celui de-al 2-lea, sfert, la scorul de 27-25 în favoarea lui Liberty. Meciul s-a terminat cu scorul de 78-84. Astfel, New York a ajuns la 0-3 în debutul acestui sezon.

Sabrina jucase 12 minute în această partidă și avea 10 puncte cu 4/5 la aruncările din acțiune și 1/1 la linia de pedeapsă. De asemenea, contabilizase o recuperare, o pasă decisivă și o intercepție, având patru mingi pierdute și -4 la +/-.

Următorul meci al echipei din New York are loc duminică (02.08). Adversar este Phoenix Mercury. Rămâne de văzut dacă Ionescu va putea fi echipată pentru confruntarea cu echipa la care evoluează legendara Diana Taurasi, în opinia multora cea mai bună jucătoare din istoria baschetului feminin.

Vom reveni amănunte despre starea Sabrinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *