Rytas Vilnius și BAXI Manresa luptă pentru ultimul loc disponibil în playoff-ul Basketball Champions League

Un singur loc a mai rămas disponibil în playoff-ul Basketball Champions League – ediția 2022/23 cu o etapă înaintea încheierii fazei a 2-a a grupelor. Pentru acesta lupta se duce între BAXI Manresa și Rytas Vilnius, în cadrul Grupei J.

Balticii primesc vizita ibericilor în ultima rundă, programată pentru data de 22 Martie anul curent. Rytas are 2-3 la general, iar Manresa este la 3-2. În tur, spaniolii au învins cu scorul de 82-69.

Așadar, BAXI Manresa avansează în sferturile de finală cu o victorie sau în cazul unui eșec la cel mult 12 puncte. În cazul în care Rytas câștigă returul la 13 puncte diferență, următorul criteriu de departajare va fi coșaverajul general, caz în care echipa din Vilnius va avea -3, iar Manresa va ajunge la -9. Dacă Rytas câștigă la 14 sau mai multe puncte diferență, atunci echipa din Lituania se califică.

Cele șapte echipe deja calificate în playoff sunt:

  • Grupa I – Hapoel Ierusalim și SIG Strasbourg
  • Grupa J – Telekom Baskets Bonn (locul 1 asigurat și avantajul terenului propriu în sferturile de finală)
  • Grupa K – Unicaja Malaga și AEK Atena
  • Grupa L – Lenovo Tenerife (locul 1 asigurat și avantajul terenului propriu în sferturile de finală) și UCAM Murcia

În Grupa I și K rămâne de clarificat ordinea în clasamentul final, lucru ce contează pentru avantajul terenului propriu. În Grupa J s-a încheiat lupta pentru locul 1.

Se poate observa, așadar, că Spania are deja trei echipe calificate și ar putea să o aibă pe cea de-a 4-a. Alte țări cu reprezentare în playoff sunt Israel, Germania și Grecia. A 5-a țară reprezentată ar putea fi Lituania, dacă Rytas Vilnius învinge în ultima etapă la cel puțin 13 puncte diferență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.