Rucker Park va găzdui meciuri din cadrul The Basketball Tournament 2022

Rucker Park din New York City, prin intermediul terenului Greg Marius – cel mai cunoscut teren de baschet în aer liber pe întreaga planetă, va găzdui mai multe meciuri don cadrul The Basketball Tournament 2022. Competiția reunește jucători profesioniști de baschet, cu precădere având angajamente în afara SUA.

Meciurile din Rucker Park se vor disputa între 16-20 Iulie anul curent, urmând să fie transmise în direct pe ESPN.

Premiul cel mare, în valoare de un milion dolari, va fi revendicat în urma Final Four-ului programat a se desfășura în localitatea Dayton, între 28 Iulie și 2 August anul curent.

Amintim că terenul de baschet din Rucker Park a fost renovat în toamna anului trecut din eforturile NBPA – sindicatul jucătorilor din NBA. Aceasta a fost una dintre acțiunile întreprinse de sindicatul jucătorilor pentru a marca aniversarea a 75 ani de la lansarea ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin.

Rucker Park este considerat cel mai important loc de pe planetă din punct de vedere al baschetului de stradă. Adesea etichetat drept Mecca jocului de baschet amator, acesta este locul în care au jucat și s-au antrenat câțiva dintre cei mai talentați oameni care au practicat baschetul la nivel profesionist, dar și amator. Numeroase povești extraordinare sunt legate de această locație, publicul fiind pur și simplu vrăjit de calitatea și competitivitatea confruntărilor ce au avut loc aici de-a lungul timpului.

Denumirea parcului, Rucker, s-a făcut în amintirea lui Holcombe Rucker, un profesor din zonă. Acesta a fost directorul terenurilor de sport din parc. Denumirea terenului, Greg Marius, este menită să-l onoreze pe cel care a fondat turneul de streetball denumit Entertainer’s Basketball Classic la care au participat, de-a lungul timpului, jucători precum Wilt Chamberlain, Julius Erving, Allen Iverson, Kobe Bryant sau Kyrie Irving.

The Basketball Tournament reunește și în acest an 64 de echipe. Se joacă în sistem direct eliminatoriu, iar meciurile se termină potrivit Elam Ending.

Ce este Elam Ending?

Fan înfocat al jocului de baschet, membru al Mensa (cea mai vestită și veche societate a oamenilor cu nivel de inteligență foarte ridicat), profesor la Ball State și administrator al bazei sportive Cincinnati Reds, Nick Elam, a trimis prin e-mail, în august 2016, o propunere de modificare a regulilor, pe care a numit-o „Hybrid Duration Format”, pe care TBT l-a redenumit ulterior Elam Ending.

Nick Elam a urmărit peste 2.000 de jocuri de baschet cu scor echilibrat în NBA și NCAA, care s-au desfășurat într-un interval de zece ani și a constatat că echipa aflată în deficit a recurs la faulturi cu scopul de a opri timpul de joc spre sfârșit meciurilor în aproximativ jumătate din toate jocurile urmărite de el. În plus, Elam a menționat că aceasta a fost o strategie eficientă pentru echipa aflată în deficit în doar 1.5% din cazuri.

Astfel, ideea lui Nick a fost să se oprească timpul de joc la jumătatea sfertului 4 și să stabilească un scor țintă (stabilit în funcție de scorul înregistrat în acel moment). Câștigătoare este declarată echipa care ajunge prima la scorul țintă. După ce a lucrat cu Nick, TBT a decis să implementeze formatul în iunie 2017. S-a dovedit a avea un succes în rândul fanilor de toate vârstele.

Așadar, fiecare meci se termină cu un coș, considerat câștigător. Echipa care învinge marchează practic ultimul coș al partidei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.