România s-a oprit în sferturile de finală ale FIBA 3×3 Women’s Series de la Mies

România s-a oprit în sferturile de finală ale FIBA 3×3 Women’s Series de la Mies, Elveția. Compatrioatele noastre au fost învinse de Rusia, scor 12-22, într-un meci desfășurat duminică (16.05).

Organizatorii turneului au decis să mute jocurile programate pentru duminică la găzduit lângă sediul FIBA în sală din cauza temperaturii scăzute și a condițiilor meteorologice improprii pentru continuarea evenimentului în aer liber. Jocurile fin faza grupelor, desfășurate sâmbătă (15.05) s-au disputat în în aer liber.

Rusia s-a oprit în semifinalele competiției, fiind învinsă de Spania, scor 10-21. Adversarul ibericelor în finală va fi Polonia, echipă ce a trecut de Elveția, scor 16-12. Până la ora publicării acestui text finala nu a început.

România a contat pe Sonia Ursu, Ashley Walker, Elisabeth Pavel și Anca Șipoș la turneul din Elveția. Din lotul lărgit mai fac parte Ancuța Stoenescu, Florina Stănici, Gabriela Irimia, Alexandra Uiuiu, Gabriela Mărginean și Claudia Cuic. Alături de sportive echipa României 3×3 feminin include componentii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenoarea Tatiana Gallova, respectiv Marek Mikletic (preparator fizic), Diana Torje (doctor) și Mircea Nuțescu (kinetoterapeut).

În perioada 20-21 mai anul curent, în Franța, la Voiron, se va desfășura un alt eveniment FIBA 3×3 Women’s Series cu participarea României. La acest turneu vor participa 12 echipe, spre deosebire de opt câte au evoluat la evenimentul din Țara Cantoanelor.

Conform planului de pregătire, componentele lotului feminin olimpic de baschet 3×3 vor continua pregătirile la Izvorani până în data de 9 iulie, atunci când este programată plecarea spre ultima acțiune înainte de intrarea în Satul Olimpic, la întrecerile găzduite de Utsunomiya. Echipa feminina de baschet 3×3 a României se va alătura delegației olimpice în data de 18 iulie, iar din 24 iulie va intra în competiție la Tokyo.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *