România obține prima victorie la Campionatul European U18 Masculin Divizia B – ediția 2022

România a învins Ungaria, scor 64-60, în ziua a 2-a la Campionatul European U18 Masculin Divizia B – ediția 2022. Meciul a avut loc sâmbătă (30.07), la Ploiești.

Primele zece minute de joc au fost echilibrate. S-au consemnat trei schimbări la conducere, tricolorii fiind la conducere pentru mai puțin de un minut, dar au terminat secvența de deschidere în avantaj minim, scor 17-16. România nu a punctat din spatele semicercului în această perioadă de joc, dar a marcat 14 puncte din spațiul de trei secunde.

Sfertul 2 a început cu un parțial de 7-0 în favoarea maghiarilor. Tricolorii au înscris primul coș spre jumătatea secvenței a 2-a, prin Dragoș Lungu. A urmat apoi tripla lui Tudor Șomăcescu. În penultimul minut de joc al reprizei, Lorenzo Diaconescu a transformat o aruncare liberă și a egalat situația la 28. Luca Cârstea a readus România în avantaj, sfertul al 2-lea încheindu-se cu scorul de 30-29 în favoarea României.

Opt schimbări la conducere și trei situații de egalitate s-au consemnat pe parcursul secvenței a 3-a. Ambele echipe au marcat mai mult decât au făcut-o în oricare din primele două sferturi ale acestui meci. Dragoș Lungu a transformat două aruncări libere cu câteva secunde rămase de jucat din această perioadă de joc pentru a readuce România în avantaj, scor 50-48, cu zece minute înainte de final.

Tabela de marcaj a rămas blocată în primele trei minute din sfertul decisiv. Lorenzo Diaconescu a oprit seria negativă, marcând un coș de două puncte ce a dublat avantajul României. Maghiarii au cerut timp de odihnă, însă după reluare Lungu a transformat de pe semicerc și a desprins formația tricoloră la șapte puncte. Ungaria a reacționat și s-a apropiat la o lungime cu trei minute și jumătate rămase de jucat. Dragoș Lungu a avut o prestație de excepție în ultimul act, fiind principalul responsabil pentru menținerea României în avantaj. Maghiarii au strâns la un punct în ultimul minut de joc.

Lorenzo Diaconescu a totalizat 16 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții, Tudor Șomăcescu a încheiat cu 14 puncte, 4 pase decisive, Dragoș Lungu a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar David Antonescu a reușit 12 puncte, 4 recuperări pentru România. De cealaltă parte, Adam Varszegi a reușit 17 puncte pentru Ungaria.

În urma acestui meci, România are 1-1 la general. În schimb, Ungaria a ajuns la 0-2.

Duminică (31.07), ora 18:00, România întâlnește Letonia în faza grupelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.