România învinge Cipru în precalificările FIBA EuroBasket 2025

România a învins Cipru, scor 75-50, într-un meci contând pentru ultima etapă din faza a 2-a în precalificările FIBA EuroBasket 2025. Meciul a avut loc duminică (26.02), la Pitești Arena.

Jocul a demarat în nota de dominare a tricolorilor. Aceștia au construit un avantaj important din primele zece minute de joc. Practic tot toată durata primei secvențe echipa antrenată de Dragan Petricevic a fost net superioară, având în Patrick Richard un veritabil catalizator pe faza ofensivă.. La prima pauză scorul a fost de 24-11.

România s-a desprins la 16 puncte, însă numărul mare de posesii pierdute a permis echipei din Cipru să reducă deficitul la cinci puncte spre jumătatea secvenței a 2-a. Precizia de la mare distanță, coroborată cu procentajul de 26% la aruncările de două puncte pentru Cipru, au menținut formația gazdă în avantaj, scorul după 20 minute de joc fiind de 40-31.

Tricolorii au reușit să se desprindă din nou la 16 lungimi în minutul 25 al partidei, prin tripla lui Nandor Kuti. De notat că Patrick Richard, Tudor Gheorghe, Bogdan Nicolescu și Lucas Tohătan, principalii mânuitori de minge, aveau câte trei greșeli personale la jumătatea secvenței a 3-a. Ecartul a atins 20 de puncte în minutul 27, scor 56-36. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 58-37.

Secvența decisivă a fost modestă. Tricolorii nu au marcat niciun punct în primele trei minute ale ultimului act. Ștefan Grasu a spart gheața. Jocul a fost controlat până la capăt de echipa națională a României. Avantajul a urcat la peste 25 puncte.

Patrick Richard a totalizat 15 puncte, 5 pase decisive, Bogdan Nicolescu a adăugat 10 puncte, iar Emanuel Cățe a terminat cu 9 puncte, 8 recuperări, 2 capace pentru România. În replică, Konstantinos Simitzis a reușit 13 puncte, iar Nikos Stylianou a bifat 12 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții pentru Cipru.

România s-a clasat pe locul al 3-lea în Grupa F, având 2-4 la general. În schimb, Cipru a avut 0-6.

Pentru echipa națională de baschet masculin a României urmează a 3-a fază din precalificările EuroBasket 2025. Acestea se vor desfășura în perioada Iulie-August anul curent. Vom reveni cu informații detaliate referitor la programul Vulturilor.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.