România cedează la limită cu Macedonia de Nord, după prelungiri, la FIBA U20 European Challenger

România a fost învinsă Macedonia de Nord, scor 78-79, în cel de-al 2-lea meci disputat la FIBA U20 European Challenger de la Sopron, Ungaria. Meciul s-a desfășurat miercuri (21.07), tricolorii revenind de la un deficit maxim de 19 puncte, dar nu au avut puterea să obțină victoria.

Prima repriză a decurs sub semnul echilibrului, ex-iugsolavii având mai mereu inițiativa pe tabela de marcaj. Scorul după primele zece minute era de 18-13, iar la jumătatea partidei a fost de 37-31 în favoarea Mecedoniei de Nord.

Tricolorii au fost fără reacție după pauză, încasând 12 puncte fără să puncteze. De altfel, deficitul maxim a fost de 19 puncte pe tabela de marcaj, dar elevii lui Florin Nini au reacționat și s-au apropiat la 54-49 după 30 minute de joc.

Compatrioții noștri au continuat revirimentul, Vlad Marinău restabilind egalitatea la 57 cu opt minute înainte de final. Același jucător a găsit ținta de pe semicerc și a egalat la 62 în minutul 36 al partidei, însă Macedonia de Nord a revenit la conducere din nou. Luca Colceag a punctat de pe semicerc pentru a restabili egalitatea la 67. În ultimele două minute de joc efectiv nu s-a punctat, partida intrând în prelungiri.

Ex-iugoslavii au marcat primul coș din runda suplimentară, însă România a replicat cu un parțial de 7-0, în cadrul căruia Marian Alexandru Duică a marcat toate punctele. Ex-iugoslavii au reacționat și au profitat de incapacitatea tricolorilor de a controla mingea. Macedonia de Nord a preluat conducerea după un contraatac cu 33 secunde rămase de jucat. După un timeout, același Duică a adus România la conducerea pe tabelă, iar Luca Năstruț a împărțit două libere. Macedonia a cerut timp de odihnă cu 9 secunde rămase de jucat, iar la reluare a marcat un coș de trei puncte prin care a obținut victoria. Reușita a purtat semnătura lui Luka Savikjevikj. România a avut o ultimă șansă, dar aruncarea a fost imprecisă, iar timpul de joc a expirat.

Marian Duică a totalizat 19 puncte, 15 recuperări (7 ofensive), Luca Colceag a avut 18 puncte, 10 recuperări, Vlad Marinău a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, iar Luca Vasile a bifat 7 puncte, 6 recuperări pentru România. De cealaltă parte, Viktor Isajloski a avut 15 puncte, 8 recuperări pentru Macedonia de Nord.

Acesta este al doilea insucces pentru echipa antrenată de Florin Nini la turneul din Ungaria. Următorul adversar este Luxemburg, meciul fiind programat pentru joi (22.07), cu începere de la ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *