România cedează în confruntarea cu Spania, la Valencia

Spania a învins România în ultimul meci al bulei de la Valencia, contând pentru campania de calificare la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2020/21. Meciul a fost transmis la DigiSport 3, încheindu-se cu scorul de 94-41.

România a început partida cu Giordan Watson, Radu Vîrnă, Mihai Măciucă, Bogdan Popa și Emanuel Cățe. Ibericii au marcat primele șapte puncte ale partidei, după care Giordan Watson a marcat pentru tricolori. Amfitrionii s-au desprins apoi la 17-4, pentru ca antrenorul Tudor Costescu să intre apoi în rotație. Vulturii au marcat de trei ori din acțiune și s-au apropiat la 19-10, dar primul act s-a terminat cu un parțial de 8-2 pentru amfitrioni.

Spania a rămas în control și a continuat să-și mărească avantajul pe tabela de marcaj. Compatrioțoii noștri au terminat prima repriză cu 0/12 la aruncările de trei puncte și cu 26% la cele din acțiune. România avea 9 recuperări ofensive și 7 mingi pierdute la jumătatea meciului, însă a continuat să aibă dificultăți în a pune puncte pe tabela de marcaj. Gazdele au marcat cu zece jucători în prima repriză. Scorul după 20 minute era de 45-21.

Jocul ofensiv al României a continuat să aibă dificultăți. Compatrioții noștri au marcat un singur coș în primele cinci minute ale sfertului al 3-lea, prin Bogdan Popa, de pe semicerc. A urmat o reușită pentru Rareș Uță și una pentru Lucas Tohătan, respectiv una pentru Ștefan Grasu. Spania a avut la rândul său dificultăți în atac pe parcursul acestei secvențe, pe care însă și-a adjudecat-o la diferență de un punct. Scorul cu zece minute înainte de final era de 58-33.

Pe parcursul secvenței decisive s-au consemnat momente de joc în care România s-a aflat în teren cu doi jucători de poziția 1, Watson și Tohătan. Cel din urmă s-a remarcat la finalizare, fiind principalul realizator al echipei tricolore. Diferența a urcat la peste 50 puncte pe finalul confruntării.

Lucas Tohătan a totalizat 13 puncte, Rareș Uță a adăugat 8 puncte, 4 recuperări, iar Bogdan Popa a reușit 5 puncte, 6 recuperări pentru România. Tyson Perez a reușit 12 puncte, 8 recuperări, Dario Brizuela a bifat 12 puncte, Jonathan Barreiro a terminat cu 11 puncte, 11 recuperări, iar Quino Colom a terminat cu 11 puncte, 4 pase decisive pentru Spania.

În urma acestui rezultat, România are 0-4 la general și se situează pe locul 4 în Grupa A din calificări. Spania ajunge la 2-2 și se situează pe locul al 3-lea, ultimul ce asigură calificarea la turneul final.

Fereastra a 3-a, ultima din această campanie, se va desfășura în luna februarie 2021. România se va duela cu Israel și Polonia.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *