România a debutat în proba olimpică de 3×3 feminin de la Tokyo

România a pierdut primul meci disputat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în disciplina 3×3 feminin. Tricolorele au fost învinse de China, scor 10-21. Partida a fost transmisă în direct la TV.

Asiaticele s-au instalat la conducerea de la început, marcând primele patru puncte. Reacția a venit de la Ancuța Stoenescu, autoare a primului coș românesc în noua disciplină olimpică, unul de pe semicerc. A urmat o reușită de la distanță semnată Claudia Cuic, pentru ca Sonia Ursu și Gabriela Mărginean să înscrie din apropierea instalației pentru a egala situația la 8.

Continuarea a fost problematică, China revenind în avantaj pe tabela de marcaj. Compatrioatele noastre nu au mai reușit să reacționeze, Claudia Cuic marcând ultimul punct al României de la linia de pedeapsă, pentru a strânge la 12-10. De aici a urmat un parțial de 9-0 în favoarea Chinei, meciul încheindu-se cu 1:09 minute rămase de disputat.

România a terminat cu 5/18 la aruncările din interiorul semicercului și 2/9 de la mare distanță. În replică, China a avut 9/11 la aruncările din apropierea coșului și a înscris de cinci ori de pe semicerc!

Marcatoarele echipei României: Claudia Cuic – 4 puncte, Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean și Sonia Ursu – 2 puncte fiecare.

Următorul adversar este Japonia. Meciul se dispută sâmbătă (24.07), cu începere de la ora 8:25. Meciul este în direct pe TVR 1, respectiv pe EuroSport Player (online, contra cost).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.