Rolul de tată mai important decât cel de jucător profesionist

Există lucruri mai importante în viață decât baschet. Cel puțin pentru Trevor Ariza.

Extrema lui Portland TrailBlazers a anunțat că nu va participa la turneul NBA din Orlando, programat să demareze la finele lunii iulie 2020. Motivul este legat de fiul său, în vârstă de 12 ani.

Concret, mama fiului lui Ariza, a permis, ca urmare a unei decizii în instanță, ca băiatul să petreacă o lună alături de tatăl său biologic. Astfel, Ariza a luat decizia de a nu participa la turneul din Florida în schimbul unei perioade prețioase pentru el și fiul său.

În vârstă de 34 ani, Trevor Ariza va pierde între 1.0 și 1.8 milioane dolari prin prisma acestei decizii, în funcție de numărul de meciuri pe care Portland îl va susține în amintitul turneu. De notat că jucătorul amintit are de încasat 12.8 milioane dolari pe sezonul 2020/21, sumă garantată prin contractul pe care îl are semnat cu Blazers.

Ariza a jucat 21 meciuri pentru Portland în acest sezon. El a sosit la echipă prin intermediul unui transfer ce l-a adus aici din Sacramento. Trevor a avut medii de 11 puncte, 4.8 recuperări și o intercepție pe partidă. Ariza are 16 sezoane în NBA și medii statistice pe carieră de 10.5 puncte, 4.8 recuperări și 2.2 pase decisive pe meci. Are peste o mie de meciuri jucate în liga nord-americană.

Jucătorii trebuie să anunțe până astăzi (miercuri, 24.06) dacă nu plănuiesc să participe la turneul din Orlando. Cluburile sunt obligate să transmită lista, de cel mult 35 persoane, care le vor reprezenta la evenimentul din Walt Disney Resort. Data limită penturt transmiterea listei de fiecare echipă în parte este 1 iulie.

Campusul din Walt Disney Resort se deschide pentru echipele participante la 11 iulie. Competiție se va relua pe 31 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *