Revoltă din partea jucătorilor francezi la aflarea veștii referitor la locul de desfășurare al meciurilor de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris

Componenții vicecampioanei olimpice la baschet masculin s-au revoltat în spațiul public imediat după ce Comitetul Olimpic Francez a anunțat locul de desfășurare al primei faze a concursului de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice de vară – ediția 2024. Evenimentul se va desfășura la Paris.

Locul anunțat pentru disputarea meciurilor din faza grupelor în competiția de baschet masculin și feminin este Paris Expo Porte de Versaille. Acesta este un centru expozițional amplasat în capitala Franței. Locația cuprinde opt pavilioane, două auditori și 32 săli de conferințe. De asemenea, include o sală imensă de 228.211 metri pătrați, unde ar urma să se amenajeze o sală de baschet. Aici se organizează în mod tradițional așa numitul Paris International Agricultural Show.

Evan Fournier, Nicolas Batum și Vincent Poirier, trei dintre jucătorii de bază ai echipei naționale a Hexagonului s-au revoltat. Aceștia și-au exprimat nemulțumirile pe Twitter, solicitând găsirea unei alte locații pentru disciplina ce atrage cel mai mare număr de spectatori și telespectatori în jocurile de echipă din programul olimpic.

Cotidianul L’Equipe notează că la rândul ei FIBA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la organizarea meciurilor de baschet în această locație. Competițiile de volei și tenis de masă se vor organiza în cadrul aceleiași locații. Dacă locația este perfectă pentru organizarea de expoziții și congrese, este cert că pentru găzduirea de evenimente sportive, mai ales în programul olimpic – unde atenția și interesul sunt maxime la nivel global, este departe de a fi un loc ideal.

Potrivit presei din Franța, autoritățile caută soluții pentru a reduce costurile cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice 2024. Una dintre deciziile luate în acest sens se referă folosirea unor spații deja construite și evitarea investiției în construirea de noi arene și săli.

Rămâne de văzut dacă decizia organizării competiției de baschet se va schimba.

Fazele superioare ale competițiilor de baschet masculin și feminin de la Jocurile Olimpice 2024 se vor desfășura la Accor Arena. Aceasta este cunoscută la nivel internațional drept Palais Omnisports de Paris-Bercy – una dintre cele mai importante arene ce găzduiesc competiții de baschet. Aici s-au organizat turnee finale de Euroligă, EuroBasket, EuroBasket Women, respectiv un meci din sezonul regulat al NBA. Aceasta este o locație clar destinată sportului de înaltă performanță și care se identifică perfect cu un eveniment precum Jocurile Olimpice de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.