Real Madrid primește vizita lui FC Barcelona în meciul începutului de an 2023 din Europa

Anul 2023 demarează în forță în baschetul european. Luni (02.01), cu începere de la ora 22:00, în transmisiune directă pe Sport Extra, se desfășoară duelul dintre Real Madrid și FC Barcelona.

Partida contează pentru etapa a 14-a din sezonul regulat al ligii profesioniste din Spania și se desfășoară la WiZink Center din Madrid. Jocul opune două dintre primele patru clasate în clasamentul la zi al Ligii ACB. Real Madrid este lider cu 11-2 la general, iar FC Barcelona este plasată pe locul al 4-lea, având 10-3, la egalitate cu locurile 2 și 3, deținute de Lenovo Tenerife și Cazoo Baskonia.

Real Madrid, sub comanda lui Chus Mateo, are un bilanț general de 23 victorii și 8 înfrângeri în sezonul 2022/23. Aici sunt contabilizate meciurile din Euroligă, Liga ACB și SuperCupa Spaniei. Gruparea blanco are 11-3 în jocurile de pe teren propriu, fiind neînvinsă la WiZink Center în campionatul național.

FC Barcelona, condusă pentru al 3-lea sezon consecutiv de Sarunas Jasikevicius, are 22 victorii și 9 înfrângeri în tote competițiile. Formația blaugrana are 11-6 în partidele disputate departe de casă, incluzând un bilanț de 5-2 în deplasările din Liga ACB.

Ne aflăm la cea de-a 3-a confruntare stagională între marile rivale. Scorul general al duelurilor directe stagionale este de 1-1.

Prima s-a desfășurat pe 25 Septembrie 2022, la Sevilla, în finala SuperCupei Spaniei. Real Madrid s-a impus după o repriză de prelungiri, scor 89-83. Walter Tavares a fost MVP-ul acelei partide, având 24 puncte și 12 recuperări pentru un indice de 40 la eficiență!

Cel de-al 2-lea meci s-a desfășurat pe 13 Octombrie 2022, la Palau Blaugrana din Barcelona, acesta contând pentru sezonul regulat al Euroligii masculine. Catalanii s-au impus atunci cu scorul de 75-73. Tomas Satoransky a contabilizat 12 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive pentru in indice de 22 la eficiență în 26 minute de joc, fiind cel mai important om al Barcelonei.

Cele două mari rivale se vor duela din nou pe data de 26 Ianuarie anul curent. Va fi jocul retur din sezonul regulat al Euroligii masculine. Totodată, este de așteptat ca la mijlocul lunii Februarie 2023 să aibă loc următoarea confruntare, în finala Cupei Spaniei, dacă, firește, ambele echipe vor confirma așteptările la evenimentul programat a se desfășura la Badalona.

___

Despre Sport Extra

Este un canal de sport disponibil la toți operatorii de cablu TV din România (Digi, Orange etc). El este disponibil în pachetul de bază. Amintitul post de televiziune deține drepturile de televizare ale meciurilor din Liga ACB în sezonul competițional 2022/23, oferind câte trei meciuri din fiecare etapă în faza regulată.

Sport Extra este disponibil și online, în schimbul unui abonament (contra cost). Acesta poate fi achiziționat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.