Real Madrid învinge rivala de tradiție, oprind o serie de cinci eșecuri în duelurile cu Barcelona și avansează în finala Euroligii

Real Madrid s-a revanșat în fața lui FC Barcelona în cea mai importantă competiție. Sezonul competițional 2021/22 a fost dominat de gruparea catalani în cadrul El Clasico, dar formația din capitala Spaniei se califică în finala Euroligii masculine 2022.

Semifinala de Euroligă, desfășurată joi (19.05), la Stark Arena din Belgrad, s-a încheiat cu scorul de 86-83 în favoarea lui Real. Această echipă a oprit o serie de cinci înfrângeri în fața Barcelonei. Este vorba despre două meciuri în sezonul regulat al Ligii ACB, două în sezonul regulat al Euroligii și un meci în finala Cupei Spaniei. De altfel, Real Madrid a învins FC Barcelona în prima confruntare directă din acest sezon, în finala SuperCupei.

Soarta semifinalei s-a schimbat în sfertul al 3-lea, atunci când madrilenii au realizat un parțial de 26-11. Barcelona conducea la jumătatea întâlnirii cu 45-34. Barcelona a restabilit egalitatea la 75 cu trei minute înainte de final, însă Fabien Causeur a replicat cu o aruncare de la mare distanță prin care a readus, definitiv, pe Real în avantaj.

Fabien Causeur a totalizat 18 puncte, 3 intercepții, Guershon Yabusele a adăugat 18 puncte, 8 recuperări, iar Sergio Llull a terminat cu 15 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Nikola Mirotic a totalizat 26 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, Nicolas Laprovittola a adăugat 17 puncte, iar Brandon Davies a încheiat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru FC Barcelona.

În finala programată sâmbătă (21.05), Real Madrid întâlnește pe Anadolu Efes Istanbul. Va fi cea de-a 19-a finală de Euroligă pentru formația din capitala Spaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.