Real Madrid câștigă SuperCupa Spaniei pentru a 4-a oară consecutiv

Real Madrid și FC Barcelona au făcut o superbă propagandă pentru jocul de baschet în finala SuperCupei Spaniei la baschet masculin – ediția 2022. Campioana în exercițiu a Spaniei a triumfat după o repriză de prelungiri, scor 89-83.

Meciul a demarat sub semnul echilibrului, Real având un avantaj minim la prima pauză, scor 17-15. Apărarea Barcelonei a fost de excepție în sfertul al 2-lea, atunci când situația s-a schimbat. Catalanii au trecut în control și au plecat spre vestiare în avantaj, scor 37-29.

Barcelona a început bine repriza secundă, însă Real a reușit o reacție de excepție și a realizat un parțial de 19-2, cu care s-a terminat sfertul al 3-lea. Astfel, deținătoarea trofeului a terminat secvența în avantaj, scor 55-49.

Barca a anunlat rapid deficitul, consemnându-se mai multe schimbări la conducere. În ultimele minute din timpul regulamentar s-au consemnat patru egalități, incluzând 71-71, după 40 minute de joc. Mike Tobey a trimis partida în repriza de prelungiri, în condițiile în care Gabriel Deck a ratat ultima aruncare din timpul regulamentar și pe fondul accidentării lui Rudy Fernandez.

Repriza suplimentară a menținut suspansul. Madrilenii au avut inițiativa, dar Barcelona a reacționat în mai multe rânduri. Laprovittola a înscris de două ori de la mare distanță, dar Tavares și Deck au fost oamenii providențiali ai finalului de meci, oferind lui Real Madrid victoria. Guershon Yabusele i-a adus definitiv la conducere pe elevii lui Chus Mateo.

Edy Tavares a totalizat 24 puncte, 12 recuperări, 5 capace, Dzanan Musa a adăugat 19 puncte, Gabriel Deck a terminat cu 15 puncte, 8 recuperări, iar Sergio Llull a terminat cu 14 puncte pentru Real Madrid. De cealaltă parte, Sertac Sanli a totalizat 21 puncte, 5 recuperări, iar Nicolas Laprovittola a terminat cu 12 puncte, 14 pase decisive pentru Barcelona.

MVP al finalei a fost Edy Tavares. Acesta a avut un indice de 40 la eficiență! El a avut un impact imens în ambele faze ale jocului.

Ambele echipe au avut câteva absențe notabile. Real Madrid a jucat fără Nigel Williams Goss, Carlos Alocen, Alberto Abalde, Adam Hanga și Anthony Randolph. De cealaltă parte au lipsit Cory Higgins și Nikola Mirotic.

Real Madrid câștigă pentru a 4-a oară consecutiv SuperCupa Spaniei și a 8-a oară în istorie. Amintim că echipa din capitala Spaniei a învins marea rivală în finala Ligii ACB din sezonul precedent, în timp ce Barcelona a triumfat în finala Cupei Spaniei.

Foto: ACB.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.