ratiopharm Ulm a eliminat reprezentantele Germaniei în Euroligă

ratiopharm Ulm este performera playoff-ului din Bundesliga germană – ediția 2023. Această echipă s-a calificat în finala campionatului din Germania după ce a eliminat câștigătoarele ultimelor cinci ediții desfășurate în această țară și reprezentantele ei în Euroligă.

Clasată pe locul 7 în sezonul regulat, Ulm a trecut de campioana en-titre, Alba Berlin, în primul tur al playoff-ului. Scorul general a fost de 3-1, astfel încât gruparea care a cucerit titlurile naționale ale Germaniei în 2020, 2021 și 2022 a fost eliminată din sferturile de finală în condițiile în care s-a clasat pe locul al 2-lea în sezonul regulat.

În semifinale, Ulm a dat peste Bayern Munchen, cel mai celebru brand al sportului german și echipa care a fost campioană a Germaniei în 2018 și 2019. Această serie s-a încheiat în număr minim de meciuri, scorul general fiind de 3-0. Vineri (02.06), la Ulm, gazdele au învins cu scorul de 102-100, după o repriză de prelungiri. Asta după ce primele două meciuri s-au desfășurat la Munchen, fiind adjudecate de vizitatori.

Antrenată de către slovaco-germanul Anton Gavel, unul dintre cei mai buni jucători din istoria recent a baschetului german, Ulm a evoluat în EuroCup pe parcursul sezonului 2022/23. A trecut de două ori de U-BT Cluj-Napoca, în faza grupelor și a avansat până în sferturile de finală, acolo unde a pierdut cu Turk Telekom, la Ankara.

Ulm se va confrunta în finala campionatului din Germania cu învingătoarea dintre Telekom Bonn și Riesen Ludwigsburg. Ambele echipe au evoluat în Basketball Champions League, Bonn fiind câștigătoarea acestei competiții și formație care s-a clasat pe primul loc în sezonul regulat din Bundesliga. În prezent, scorul general este de 2-0 pentru Bonn.

Foto: easycredit-bbl.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.