Rapid se impune la Pitești. Victorii pentru gazde în celelalte meciuri disputate sâmbătă (03.12)!

Sâmbătă (03.12) s-au desfășurat patru partide din primul eșalon baschetbalistic al României. Oaspeții au învins într-un meci, iar gazdele s-au impus în celelalte trei.

Rapid București a obținut victoria pe terenul lui FC Argeș Pitești. Rezultatul final a fost de 74-63. Meciul a cuprins cinci schimbări la conducere.

Feroviarii au trecut în control pe parcursul celui de-al 2-lea sfert, câștigat cu 23-14. Cu toate că la anihilat complet pe Tyler Stone – cel mai bun marcator al Ligii Naționale având 0/7 la aruncările din acțiune, iar fundașul Darius Johnson Odom a absentat pentru a 3-a oară consecutiv, Piteștiul nu a găsit soluții împotriva lui Josip Bilinovac și Filip Barovic. În plus, alb-violeții au terminat cu 3/20 la aruncările din spatele semicercului. De asemenea, Rapid a controlat lupta la recuperare (42-29).

Josip Bilinovac a totalizat 15 puncte, Filip Barovic a adăugat 14 puncte, 12 recuperări, Christopher Evans a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Mladen Jeremic a terminat cu 11 puncte, 5 pase decisive pentru Rapid București. De cealaltă parte, Nikola Jevtovic a reușit 15 puncte, 7 recuperări pentru FC Argeș.

În urma acestui rezultat, Rapid București are 6-1 la general și se menține pe locul 2 în Conferința A. În schimb, FC Argeș Pitești a ajuns la 3-4.

Celelalte două partide disputate în Conferința A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 au fost adjudecate de gazde.

BC CSU Sibiu a câștigat la primul meci disputat sub comanda lui Tomas Rinkevicius. Ardelenii au câștigat duelul galben-albastru disputat cu CSM Petrolul Ploiești. Rezultatul final a fost de 82-70.

Mouhammed Barro a reușit 16 puncte, 6 recuperări, Roberts Blumbergs a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, iar Gaston Whelan a bifat 11 puncte, 10 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Veljko Brkic a totalizat 30 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 3 capace pentru prahoveni.

CSU Sibiu are 4-3 la general după acest meci. În schimb, Ploieștiul își vede oprită seria de victorii la cinci și a ajuns la 5-3.

U-BT Cluj-Napoca a controlat jocul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, câștigând fiecare secvență de joc. Campioana României s-a impus cu scorul de 96-65.

Leo Meindl a totalizat 22 puncte, iar Eduard Roschnafsky a adăugat 12 puncte, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru învingători. Alți trei jucători de la U-BT au depășit borna 10 la puncte marcate. U-BT a jucat fără Nemanja Gordic și Victor Sanders. De cealaltă parte, Meschack Lufile a reușit 16 puncte pentru harghiteni.

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la 7-0. În schimb, CSM VSKC Miercurea Ciuc are 2-5.

În fine, CSM CSU Oradea a depășit CSM Focșani, scor 86-56, în singurul meci din Conferința B desfășurat sâmbătă. Partida a fost la discreția bihorenilor, aceștia câștigând fiecare secvență de joc.

Bobe Nicolescu a totalizat 18 puncte, Cătălin Baciu a adăugat 12 puncte, 11 recuperări, Mark Ogden a încheiat cu 12 puncte, Donatas Tarolis a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări, iar Stephen Holt a avut 10 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Pavle Reljic a reușit 18 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru CSM Focșani.

Este a 10-a victorie consecutivă în toate competițiile pentru CSM CSU Oradea. Această echipă are 6-1 la general în Liga Națională și ocupă locul 2 în Conferința B. În schimb, CSM Focșani a ajuns la 2-5.

Foto: Rapid Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.