Rapid București învinge CSM Corona Brașov, în pofida problemelor de efectiv, în prima etapă din LNBM 2023/24

Rapid București a învins CSM Corona Brașov, scor 75-68, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (23.09), la Sala Rapid din capitală.

Formația pregătită de Tudor Costescu a controlat jocul la început. Feroviarii s-au desprins la 15-4 în minutul 4 al partidei. Oaspeții au reacționat, reușind să se apere mult mai bine în continuare. De asemenea, pe parcursul secvenței a 2-a gruparea de sub Tâmpa, aflată la debutul absolut în primul eșalon al României, a reușit să se apropie pe tabela de marcaj grație unei prestații ofensive mult mai consistente. Astfel, după 20 minute de joc scorul era de 38-33.

Repriza secundă a început cu un parțial de 13-6 în favoarea lui CSM Corona Brașov. Astfel oaspeții au venit pentru prima dată la conducere pe tabela de marcaj. Totuși, Rapidul a reacționat și a preluat conducerea pe tabela de marcaj, având un plus evident la recuperare. La intrarea în secvența decisivă scorul a fost de 57-53 în favoarea gazdelor.

Rapidul a rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Cu toate că a comis mai multe erori în jocul de construcție, formația din capitală a avut și procentaje superioare, respectiv un avantaj considerabil la recuperare. Echilibrul s-a păstrat, însă formația alb-vișinie a găsit soluții să obțină victoria.

Sayeed Pridgett a totalizat 23 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Toarlyn Fitzpatrick a adăugat 15 puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții și 3 capace, iar Josip Bilinovac a terminat cu 15 puncte pentru Rapid. De cealaltă parte, Quatarrius Wilson a reușit 23 puncte, 6 recuperări, Armin Cane a adăugat 18 puncte, iar Wendell Williams Jr a terminat cu 14 puncte, 4 intercepții.

Marcu Badiu a absentat din angrenajul echipei Rapid București. Potrivit informațiilor noastre, acest jucător a suferit o nouă accidentare la genunchi. De asemenea, echipa lui Tudor Costescu a jucat în doar trei jucători străini. Astfel, feroviarii au avut o rotație de doar șapte jucători în acest meci, patru jucând peste 32 minute.

Foto: Edi Stefanica (Baschet Rapid – Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.