Rapid București administrează Craiovei prima înfrângere în LNBM

Rapid București a învins SCM U Craiova într-un meci contând pentru etapa a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a necesitat o repriză de prelungiri încheindu-se cu scorul de 81-79.

Partida a demarat favorabil feroviarilor. Aceștia s-au desprins la opt lungimi încă din primele minute de joc. Craiova a reacționat și a preluat conducerea spre finalul secvenței de deschidere, dar elevii lui Marius Bulancea au avut ultimul cuvânt. Tripla semnată Luca Vasile a adus gazdelor un avantaj minim la prima pauză, scor 21-20.

Oaspeții au trecut în avantaj din nou la începutul secvenței a 2-a. Elevii lui Michalis Kakiouzis au avut o primă repriză modestă la finalizare, lucru ce le-a permis alb-vișiniilor să preia inițiativa și să se desprindă din nou pe tabela de marcaj. La jumătatea întâlnirii, scorul era de 42-36, pe fondul contribuției consistente din partea lui Mikey Hope.

Amfitrionii au început mai bine și repriza secundă, chiar dacă echipa din Craiova a punctat prima. Rapid a reușit să-și mărească avantajul, acesta urcând la 13 lungimi în minutul 29, moment în care oltenii au cerut timp de odihnă. Ambele echipe au marcat câte un coș până la încheierea secvenței a 3-a, atunci când scorul era de 58-45.

Craiova a înscris primele 12 puncte ale secvenței decisive. Rapid a înscris primul punct în această perioadă de joc după un fault tehnic dictat împotriva Craiovei. Elevii lui Bulancea s-au desprins din nou pe tabela de marcaj, dar oaspeții nu au renunțat la luptă. Astfel, formația oaspete a venit la conducere, scor 67-66, în penultimul minut de joc. Feroviarii au egalat după intrarea în ultimul minut, marcând o liberă din cele două de care au beneficiat, având apoi ultima posesie din timpul regulamentar, dar nu au putut marca. Așadar, după 40 minute de joc scorul era de 67-67, fiind al 3-lea meci al etapei intrat în prelungiri.

Oaspeții au marcat de la linia de pedeapsă, însă Jordan Swopshire a înscris cinci puncte în succesiune pentru Rapid. El a ratat apoi o aruncare liberă, marcând-o pe cea de-a 2-a și a dus echipa gazdă la două posesii în față. Rashad Qualls a transformat de pe semicerc într-un moment important și a reaprins speranțele alb-albaștrilor. Josh Hawley a recuperare ofensiv și a schimbat situația la conducere, ajungând în double-double. Răspunsul gazdelor a venit de pe semicerc, din colțul terenului, Rapid preluând conducerea în ultimul minut. Amfitrionii s-au desprins cu o liberă și un coș pe contraatac, dar vizitatorii au replicat cu o triplă pentru a se apropia la un punct cu zece secunde rămase pe ceas. Gazdele au cerut timp de odihnă și au marcat de la linia de pedeapsă. Craiova a avut ultima posesie după ce a înscris o liberă, însă aruncarea a fost imprecisă.

Jordan Swopshire a reușit 22 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, Mikey Hope a adăugat 18 puncte, 4 pase decisive, iar Luca Vasile a terminat cu 14 puncte pentru Rapid. În replică, Troy Franklin a totalizat 20 puncte, 8 pase decisive, Rashad Qualls a adăugat 15 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive, iar Josh Hawley a terminat cu 14 puncte, 10 recuperări.

Rapid București oprește o serie de trei înfrângeri și ajunge la 2-3 în actuala ediție LNBM. În schimb, SCM U Craiova suferă primul eșec în campionat, având 3-1 și un meci amânat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *