Principalele prevederi ale protocolului COVID-19 implementat de Euroleague Basketball

Euroleague Basketball a transmis echipelor participante în ediția 2020/21 a Euroligii și EuroCup informații referitor la protocoalele ce urmează a fi implementate în contextul pandemiei COVID-19. Nu se face nicio referire la participarea publicului, astfel încât este de așteptat ca întrecerea să demareze fără spectatori în tribune.

Publicația israeliană Walla notează că protocolul nu este în varianta sa finală, acesta urmând să fie completat și transmis cluburilor, în varianta sa finală, în jurul datei de 15 septembrie.

Iată cele mai importante prevederi legate de testarea COVID-19 pentru echipele angrenate în competițiile Euroleague Basketball:

  • Fiecare jucător și antrenor al echipelor trebuie să efectueze testul COVID-19 cel puțin o dată pe săptămână. Acesta se va face cu trei zile înaintea meciului.
  • În țările roșii (acolo unde virusul este resimțit mai puternic de populație) se vor efectua două teste pe săptămână. Al 2-lea test în aceste țări va fi efectuat în preziua meciului.
  • În cazul unui test pozitiv, nu este necesată carantinarea întregii echipe. Așadar, nu se vor amâna meciuri dacă un singur test este pozitiv.
  • În eventualitatea unui test pozitiv, persoana infectată va fi testată de alte două ori: al 2-lea test se va face a 2-a zi, iar al 3-lea peste alte trei zile. Cu toate acestea, în cazul jucătorilor este recomandată izolarea pentru două săptămâni. De asemenea, înainte de a reveni în programul echipei, jucătorul trebuie să returneze două teste negative.

Protocolul face referire și la protecția datelor personale. Prin urmare, fără acceptul scris al persoanei afectate, nu va fi făcut public numele jucătorilor/antrenorilor infectați cu COVID-19.

În fine, protocolul prevede obligativitatea ca fiecare echipă să nominalizeze o persoană care va manageria întregul proces de testare de-a lungul sezonului competițional 2020/21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *