Prim ministrul Franței a anunțat că sezonul 2019/20 nu va putea fi completat în sportul de performanță

Jeep Elite, cunoscut sub denumirea originară de LNB Pro A, este practic anulat pentru sezonul 2019/20. Aceasta este concluzia după anunțul primului ministru al Franței, Edouard Philippe.

Amintitul lider a precizat că nicio competiție sportivă majoră nu poate fi reluată înainte de 1 septembrie 2020. Philippe a precizat că „sezonul competițional 2019/20 în sportul profesionist, incluzând primul eșalon la fotbal, nu va putea fi reluat”.

De altfel, spusele primului ministru vin în completarea celor declarate de președintele Hexagonului Emmanuel Macron. Acesta a anunțat încă de aproxomativ zece zile că activitatea sportivă, cu referire la deschiderea bazelor sportive pentru antrenamente, nu va fi posibilă înainte de mijlocul lunii iulie.

LNB Pro A a fost suspendat la data de 11 martie 2020, în aceeași zi în care și NBA-ul a fost oprit. De altfel, în jurul acestei date au fost stopate majoritatea competițiilor sportive din Europa și America.

AS Monaco, LDLC Asvel Villeurbane și JDA Dijon se aflau la egalitate, fiecare cu un bilanț general de 21-4, la momentul suspendării activității. Reamintim că liga profesionistă din Franța a anunțat că ia în considerare reportarea rezultatelor înregistrate în sezonul 2019/20 pentru stagiunea 2020/21.

LNB Pro A și Pro B sunt competiții organizate de liga profesionistă din Franța. Celelalte competiții, incluzând primul eșalon baschetbalistic la feminin, sunt organizate de Federația Franceză de Baschet. Acest for a anulat deja sezonul 2019/20.

De notat că Roland Garros și Turul Franței la ciclism, probabil cele mai importante manifestări sportive organizate cu sprijinul necondiționat al statului francez, au fost amânate pentru toamna acestui an calendaristic, însă este neclar dacă ele se vor putea desfășura sau vor fi anulate.

Spania și Germania sunt țările care au anunțat deja reluarea activității baschetbalistice. A fost stabilită forma și sistemul competițional, ambele anunțând că vor anula ce a rămas din sezonul regulat, urmând să organizeze turnee în locații unice. Rămâne de văzut dacă aceste planuri vor putea fi duse la îndeplinire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.