Prezentare echipe – U-BT Cluj-Napoca (U16 Masculin)

În așteptarea reluării competițiilor baschetbalistice, preconizate pentru ultimele zile ale lunii iulie anul curent, încercăm să aducem în prim plan protagoniștii acestei discipline sportive în țara noastră. În perioada următoare vom oferi informații despre cluburile care și-au asigurat dreptul de participare la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20.

Mărturisim că pentru a face o prezentare cât mai corectă a grupărilor din baschetul juvenil românesc am făcut apel la reprezentanții cluburilor. Astfel, am luat legătura cu manageri, președinți, antrenori și sportivi pentru a oferi materiale cât mai corecte în ceea ce privește informația despre cluburile și sportivii care activează în sportul juvenil românesc.

Aceasta este o continuare a eforturilor noastre de a vă familiariza cu participanții la activitatea baschetbalistică din țara noastră. La începutul lunii aprilie am deschis secțiunea Interviurile United Hoops, iar de atunci am strâns peste o sută de sportivi, antrenori, manageri și așa mai departe angrenați în activitatea sportivă cu mingea la coș din România.

U-BT Cluj-Napoca

În anul 2004 a luat ființă U Mobitelco Cluj-Napoca, iar în 2007 s-a început formarea primelor grupe de copii.

Culori: Alb, negru.

Palmares

Întregul palmares al clubului, cuprinzând toate categoriile și competițiile poate fi consultat AICI.

CN U16 masculin

  • 2019: campioană națională
  • 2018: campioană națională
  • 2013: campioană națională
  • 2012: campioană națională
  • 2011: campioană națională

Generația 2004

  • participare în EYBL la U16, U15 și U14.
  • locul 5 la CN U14 masculin – ediția 2017/18.
  • locul 3 la CN U13 masculin – ediția 2016/17.
  • locul 7 la LN de minibaschet (U12) – ediția 2015/16.

Bilanțul echipei în Campionatul Național U16 masculin – ediția 2019/20: 12 victorii/ 5 înfrângeri.

Componența echipei

  • Antrenori: Horia Pascu (principal), Sergiu Popa (secund), Mihai Racovițan (secund).
  • Lot de jucători: Tudor Ștefan Somăcescu, Flaviu Călin Abrudean, Andrei Ioan Cupșa, Andrei Lucian Dardai, Victor Dascăl, Octavian Andrei Fărcaș, Vladimir Georgescu, Luca Dianu Gorcea, Robert-Cristian Haba, Radu Hanga, Rareș Irimia, David Călin Lăpuște, Dragoș Lungu, David Maier, Mihai Cristian Marcu, Mihnea-Toma Morar, Andrei Pallo, Vlad Petruț, Dragoș Pop.
  • Căpitan: Andrei Dardai.
  • Jucători reprezentativi: Dardai Andrei, Lăpuște David, Abrudean Flaviu, Lungu Dragoș, Pallo Andrei (progres).

Cine este Horia Pascu

  • Născut pe data de 02.06.1984, la Baia Mare

Palmares ca antrenor

  • 2019: vicecampion național U14 (antrenor secund)
  • 2018: campion național U16 (antrenor principal)
  • 2015: campion național U20 (antrenor secund)
  • 2015: vicecampion național U18 (antrenor principal)
  • 2013: aur la U15, U16, (ca antrenor principal)
  • 2012: bronz la Campionatele Naționale de U14, U15 (ca principal), aur la U16 (ca secund)
  • 2011: campion național U14 (CS U MOBITELCO-antrenor principal)
  • 2011: medalie de bronz U13(CS U MOBITELCO-antrenor second)
  • 2010: campion național U13(PH BASCHET-antrenor principal)
  • 2010: campion național minibaschet (U12)-(PH BASCHET-antrenor principal)
  • 2009: medalie de bronz minibaschet ( PH BASCHET-antrenor principal)
  • 2009: medalie de aur cu selecționata României la Turneul Internațional de Crăciun – București
  • 2009: medalie de bronz U15 F (PH BASCHET-antrenor principal)
  • 2008: campion național babybaschet (PH BASCHET-antrenor principal)
  • 2008: medalie de bronz minibaschet (PH BASCHET-antrenor principal)
  • 2007: campion național babybaschet(PH BASCHET-antrenor secund)
  • 2006: campion național JUNIOARE III (PH BASCHET-antrenor secund)

Număr semnificativ de sportivi promovați la loturile naționale de juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *