Prezentare echipe – Sportul Studențesc (U15 Feminin)

În așteptarea reluării competițiilor baschetbalistice, preconizate pentru jumătatea lunii august anul curent, încercăm să aducem în prim plan protagoniștii acestei discipline sportive în țara noastră. În perioada următoare vom oferi informații despre cluburile care și-au asigurat dreptul de participare la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20.

Mărturisim că pentru a face o prezentare cât mai corectă a grupărilor din baschetul juvenil românesc am făcut apel la reprezentanții cluburilor. Astfel, am luat legătura cu manageri, președinți, antrenori și sportivi pentru a oferi materiale cât mai corecte în ceea ce privește informația despre cluburile și sportivii care activează în sportul juvenil românesc.

Aceasta este o continuare a eforturilor noastre de a vă familiariza cu participanții la activitatea baschetbalistică din țara noastră. La începutul lunii aprilie am deschis secțiunea Interviurile United Hoops, iar de atunci am strâns peste o sută de sportivi, antrenori, manageri și așa mai departe angrenați în activitatea sportivă cu mingea la coș din România.

SPORTUL STUDENȚESC BUCUREȘTI

  • Anul înființării clubului: 1916.
  • Culorile clubului: Alb, Negru.

Palmares în Campionatele Naționale de juniori

  • campioană națională babybaschet – sezonul 2014/15
  • campioană națională minibaschet – sezonul 2016/17
  • vicecampioană Under 13 – sezonul 2017/18
  • vicecampioană Under 14 – sezonul 2018/19

Bilanțul echipei în Campionatul Național U15 feminin – ediția 2019/20: 10 victorii/2 înfrângeri.

Componența echipei

  • Antrenori: Veljko Perovic (Antrenor principal), Gabriela Mitroi (Antrenor secund), Predrag Vasic (Antrenor coordonator).
  • Lot jucătoare: Daniela Păușescu, Bianca Sârbu, Anne Marie Balazsi, Andra Bostan, Ana Stratulat, Vanessa Preda, Irene Dinu, Alexia Posoiu, Irina Gavriloaia, Rose Pavel, Anisia Pușcașu, Anca Stoenescu, Anda Șerban.
  • Căpitan: Anisia Pușcașu.

Despre staff-ul tehnic

Echipa a fost formată de Predrag Vasic, antrenor sârb ce activează în România din anul 2004. Acesta a mai antrenat echipa feminină de senioare a Sportului Studențesc, cu care a obținut locul 2 în sezonul 2004/05, locul 3 în sezonul 2007/08, locul 4 în sezonul 2005/06 și a obținut de trei ori calificarea în finala Cupei României. De asemenea, Vasic a fost tehnician la CSM Târgoviște în sezonul 2015/16, echipă cu care s-a clasat pe poziția a treia. El a calificat echipa de senioare a României la turneul final al Campionatului European feminin în campania de calificare 2006-2007, fiind ultimul antrenor care a calificat echipa de senioare a României la această competiție.

Gabriela Mitroi este cea care a lucrat alături de Predrag Vasic încă de la început. În 2018, în staff-ul tehnic a fost co-optat tânărul Veljko Perovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *