Prezentare echipe – NBS Cluj-Napoca (U18 Feminin)

În așteptarea reluării competițiilor baschetbalistice, preconizate pentru luna august anul curent, încercăm să aducem în prim plan protagoniștii acestei discipline sportive în țara noastră. În perioada următoare vom oferi informații despre cluburile care și-au asigurat dreptul de participare la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20.

Mărturisim că pentru a face o prezentare cât mai corectă a grupărilor din baschetul juvenil românesc am făcut apel la reprezentanții cluburilor. Astfel, am luat legătura cu manageri, președinți, antrenori și sportivi pentru a oferi materiale cât mai corecte în ceea ce privește informația despre cluburile și sportivii care activează în sportul juvenil românesc.

Aceasta este o continuare a eforturilor noastre de a vă familiariza cu participanții la activitatea baschetbalistică din țara noastră. La începutul lunii aprilie am deschis secțiunea Interviurile United Hoops, iar de atunci am strâns peste o sută de sportivi, antrenori, manageri și așa mai departe angrenați în activitatea sportivă cu mingea la coș din România.

Asociația Club Sportiv Napoca Baschet School / NBS CLUJ-NAPOCA

  • Anul înființării: 2013.
  • Culorile echipei: Galben, Bleumarin, Gri.

Palmares

  • Sezonul 2013/14: Locul III – U16, Locul I – U18.
  • Sezonul 2014/15: Locul IV – U18.
  • Sezonul 2015/16: Locul III – Divizia B, Locul II – U18.
  • Sezonul 2016/17: Locul II – U18, Locul III – U16.
  • Sezonul 2017/18: Locul II – Divizia B, Locul II – U18.
  • Sezonul 2018/19: Locul I – Divizia B, Locul II – U18, Locul III – U20.

Bilanțul echipei în sezonul competițional 2019/20 în CN U18 feminin: 13 victorii/5 înfrângeri.

Componența echipei

  • Antrenori: Dumitrescu Tudor (Antrenor principal), Maxim Mihaela (Antrenor secund), Ududec Ștefan (Preparator fizic), Sandu Mădălina (Fiziokinetoterapeut).
  • Lot de jucătoare: Rus Alexia (13.02.2003), Morar Oana (18.01.2001), Uțiu Dalia (14.08.2003), Rațiu Miruna (19.12.2003), Roșca Denisa (01.02.2004), Deac Daria (28.11.2003), Glisici Ana Maria (26.10.2001), Borodi Mara (21.08.2003), Mihășan Bianca (09.08.2003), Ciciovan Adina (30.07.2001), Anca Sorana (15.05.2003), Armanca Iulia (29.10.2003), Mircea Viana (22.03.2003), Horvath Mercedes (28.08.2002).
  • Căpitan: Anca Sorana, Morar Oana

Cine este Tudor Dumitrescu

În cariera sa de jucător, el a evoluat la Cluj-Napoca, Mediaș și Sibiu, câștigând de două ori Cupa României cu Gaz Metan Mediaș. A fost vicecampion național cu Universitatea Cluj, în 2007, jucând alte trei finale de campionat.

A evoluat în Germania, în Liga a II-a, la echipa Falke Nuremberg, iar în liga a IV-a pentru Neckarsulm Lions. În același timp, aici a antrenat juniori U14 și U16.

A jucat timp de nouă ani la Cluj-Napoca.

A fost component al Lotului Național al României la juniori și seniori timp de 20 ani.

După retragerea din activitatea de jucător profesionist, a antrenat echipele de U18 și Liga I masculin în cadrul clubului U BT Cluj-Napoca. A obținut locul IV în LNBF, în sezonul 2017/18, alături de Universitatea Cluj, respectiv locul III, la U20, în sezonul 2018/19.

În prezent, el este antrenorul principal al echipelor U13, U18 și U20 în cadrul clubului Napoca Baschet School. De asemenea, este antrenor secund al Echipei Naționale a României U17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *