Prezentare echipe – LPS Tîrgu Mureș (U14 Masculin)

În așteptarea reluării competițiilor baschetbalistice, preconizate pentru ultimele zile ale lunii iulie anul curent, încercăm să aducem în prim plan protagoniștii acestei discipline sportive în țara noastră. În perioada următoare vom oferi informații despre cluburile care și-au asigurat dreptul de participare la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20.

Mărturisim că pentru a face o prezentare cât mai corectă a grupărilor din baschetul juvenil românesc am făcut apel la reprezentanții cluburilor. Astfel, am luat legătura cu manageri, președinți, antrenori și sportivi pentru a oferi materiale cât mai corecte în ceea ce privește informația despre cluburile și sportivii care activează în sportul juvenil românesc.

Aceasta este o continuare a eforturilor noastre de a vă familiariza cu participanții la activitatea baschetbalistică din țara noastră. La începutul lunii aprilie am deschis secțiunea Interviurile United Hoops, iar de atunci am strâns peste o sută de sportivi, antrenori, manageri și așa mai departe angrenați în activitatea sportivă cu mingea la coș din România.

LPS TÎRGU MUREȘ

  • denumirea completă și oficială: Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” Târgu Mureș
  • culori: alb, albastru
  • Anul înființării: 2000

Palmares

  • 2008 – Locul 7 la CN minibaschet
  • 2009 – Locul 2 la CN minibaschet
  • 2009 – Locul 3 la CN babybaschet
  • 2010 – Locul 4 la CN minibaschet
  • 2012 – Locul 4 la CN U13
  • 2012 – Locul 2 la CN minibaschet
  • 2013 – Locul 7 la CN U14
  • 2014 – Locul 5 la CN U15
  • 2014 – Locul 7 la CN U16
  • 2014 – Locul 2 la Turneul Internațional Itri (Italia)
  • 2015 – Locul 7 la CN minibaschet
  • 2016 – Locul 2 la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS)
  • 2017 – Locul 7 la CN minibaschet
  • 2018 – Locul 8 la CN minibaschet
  • 2019 – Locul 5 la Turneul Internațional Radom (Polonia)
  • 2019 – Locul 2 la Turneul Internațional Cupa „Pityke” Nagykőrös (Ungaria)
  • 2019 – Locul 8 la CN U14

Bilanțul echipei în CN U14 masculin – ediția 2019/20: 13 victorii, 3 înfrângeri.

Componența echipei

  • Antrenor: Soós Tibor Zsolt.
  • Lot jucători: Morar Dragoș, Baba Oliver, Bukur Gabor, Trif Robert, Nagy Magor, Bot Krisztián, Pop David, Pop Cristian, Zólyomi Nándor, Gyorki Norbert, Balinth Erik, Koncz Dávid, Markovics Gergő, Tamás Edward, Kiss Roland, Zalanyi Matyas, Sarkany Edvard.
  • Căpitan: Kiss Roland.
  • Jucători reprezentativi: Bot Krisztián, Baba Oliver, Bukur Gábor, Markovics Gergő, Trif Robert, Kiss Roland, Nagy Magor.

Cine este Soós Tibor Zsolt

Studii

  • Liceul cu Program Sportiv Târgu-Mureș
  • Colegiul de Măiestrie Sportivă Universitatea Petru Maior
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Facultatea de Educație fizică și Sport

Traiectoria în baschet

  • între 2002 și 2008 jucător la nivel de seniori
  • din 2007 lucrează ca antrenor

Repere

  • 2002 – Locul 2 Juniori I
  • 2002/04 – Jucător Divizia B
  • 2004/08 – Jucător Divizia A, BC Mureș
  • 2007/14 – Antrenor BC Mureș
  • 2012/prezent – profesor, antrenor LPS Târgu-Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *