Prezentare echipe – CSA Steaua București (U18 Masculin)

În așteptarea reluării competițiilor baschetbalistice, preconizate pentru ultimele zile ale lunii iulie anul curent, încercăm să aducem în prim plan protagoniștii acestei discipline sportive în țara noastră. În perioada următoare vom oferi informații despre cluburile care și-au asigurat dreptul de participare la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori – ediția 2019/20.

Mărturisim că pentru a face o prezentare cât mai corectă a grupărilor din baschetul juvenil românesc am făcut apel la reprezentanții cluburilor. Astfel, am luat legătura cu manageri, președinți, antrenori și sportivi pentru a oferi materiale cât mai corecte în ceea ce privește informația despre cluburile și sportivii care activează în sportul juvenil românesc.

Aceasta este o continuare a eforturilor noastre de a vă familiariza cu participanții la activitatea baschetbalistică din țara noastră. La începutul lunii aprilie am deschis secțiunea Interviurile United Hoops, iar de atunci am strâns peste o sută de sportivi, antrenori, manageri și așa mai departe angrenați în activitatea sportivă cu mingea la coș din România.

C.S.A. Steaua București

  • An înființare C.S.A. Steaua: 1947.
  • An înființare secție baschet: 1948.
  • Culori: Roșu, Albastru.

Cel mai important rezultat al generației este câștigarea titlului național în 2018, la categoria U16 masculin.

Bilanț în sezonul 2019/20 în cadrul Campionatului Național U18 masculin: 14 victorii/4 înfrângeri.

Componența echipei

  • Antrenor: Boian Valentin Octavian.
  • Lot de jucători: Grigorescu Andrei Alexandru, Topa Robert Anastasie, Gheorghe Alexandru, Ionescu Matei Alexandru, Onisoara Cezar, Tiru Luca Stefan, Patrascu Alexandru, Tranciuc Andrei Cristian, Calciu Mihnea, Harangus Alexandru, Mandiszodza William Robin, Cochelea Marian Alexandru, Stamatoiu Rafael Imanol, Licurici Robert. Dumitru Vlad, Ionescu Mihnea
  • Căpitan: Grigorescu Alexandru.

Cine este Valentin Octavian Boian

Născut în anul 1988 – membru al uneia dintre cele mai de succes generații din baschetul juvenil masculin românesc. Valentin Octavian Boian este antrenor al echipei U18 masculin din cadrul CSA Steaua București. El este unul dintre tinerii antrenori ai României. Boian a obținut în ani succesivi licența de categorie C, B, iar apoi A.

Pe parcursul sezonului 2019/20, Boian a făcut parte din colectivul tehnic al echipei Steaua București în Liga Națională de baschet masculin, alături de principalul Cătălin Burlacu, respectiv celălalt asistent, Zoli Safar. El a activat anterior în calitate de antrenor asistent la echipa de baschet feminin CSM Satu Mare în LNBF. De asemenea, a desfășurat activitate de antrenor la CSM Târgoviște.

Boian a activat și ca jucător. El a avut diferite angajamente în baschetul românesc, având șase sezoane în primul eșalon al țării, două cu CSU Brașov, respectiv câte unul cu CSȘ Giurgiu, CS Otopeni, CSM București și SCM Timișșoara și a participat cu echipa națională a României la Jocurile Mondiale Universitare din 2011, unde formația antrenată de Dan Calancea și Cristian Achim s-a situat pe locul al 8-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *