Prestațiile românilor U23 în runda inaugurală din LNBM GVA 2019/20

19 jucători autohtoni sub 23 ani (născuți după 1 ianuarie 1997) au fost utilizați în prima etapă din Grupa valorică A a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20.

Steaua București vs CSM CSU Oradea, scor 85-83

Ambele echipe au apelat la câte doi jucători români U23. În mod regretabil, primul meci al campionatului a consemnat un singur punct marcate de autohtonii tineri. Acesta i-a aparținut lui Ștefan Mâinea. El a bifat 6 minute și 42 secunde, venind de pe bancă. Acesta a terminatt cu o recuperare ofensivă pentru -1 la eficiență.

Celălalt jucător al Stelei utilizat a fost Radu Vîrnă (foto 1). El a fost titularizat și a petrecut 16 minute și 23 secunde în teren. A terminat cu 0/4 din acțiune, reușind 3 recuperări și un capac, pentru -1 la eficiență.

Bobe Nicolescu a fost inclus în cvintetul de start al campioanei. El a avut 21:40 minute în teren, perioadă în care nu a punctat, având 0/4 la aruncări. A reușit 3 recuperări și a încheiat cu -1 la eficiență. Celălalt autohton U23 utilizat de Cristian Achim a fost Tudor Fometescu. El a petrecut 4 minute, 13 secunde în teren și a bifat o pasă decisivă pentru 1 la eficiență.

SCM Timișoara vs BCM U FC Argeș Pitești, scor 71-84

Timișoara a contat pe doi jucători autohtoni tineri. A început cu Anders Abu Teir și apoi a apelat la Alexandru Coconea. Primul a avut 11 minute de joc, dar nu s-a făcut remarcat din punct de vedere statistic. Cel din urmă a contabilizat 9 minute cu 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă pentru 4 la eficiență. De notat că Timișoara nu l-a utilizat pe Bogdan Popa, surpriza plăcută a echipei naționale a României în campania din această vară.

În replică, Pitești a acordat mai multe minute de joc tinerilor. Florin Nini a început cu Mihai Măciucă (foto 2) la poziția 2, bifând zece minute, perioadă în care a strâns 5 puncte și o recuperare pentru 4 la eficiență. În schimb, Tudor Gheorghe a fost utilizat 17 minute și 32 secunde, perioadă în care a avut 0/4 din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă. Alături de cele două puncte, Tudor a avut o recuperare și o pasă decisivă. El a încheiat cu -1 la eficiență.

SCM U Craiova vs BC CSU Sibiu, scor 75-74

Dragoș Diculescu a început sezonul așa cum l-a terminat pe precedentul. Chiar dacă a schimbat echipa, el a fost utilizat și în repriza secundă o perioadă importantă de timp. Diculescu a jucat aproape 32 minute, perioadă în care a reușit 7 puncte (3/10 din acțiune), 4 recuperări (2 ofensive) pentru 4 la eficiență. Ionuț Berceanu a bifat patru minute, contribuind cu 2 puncte și o recuperare pentru 4 la eficiență.

Lucas Tohătan a bifat 24 minute pentru CSU Sibiu, fiind titularizat la poziția 1. El a totalizat 8 puncte (3/8 la aruncările din acțiune), 4 pase decisive, o recuperare și o intercepție cu două posesii pierdute pentru 7 la eficiență. Cel de-al 2-lea român U23 utilizat a fost Aurelian Gavriloaia. Acesta a avut 2 puncte și o recuperare pentru 1 la eficiență în nouă minute de joc.

Dinamo Știința București vs U-BT Cluj-Napoca, scor 90-100

Dinamo Știința este echipa care a utilizat cei mai mulți români U23 în prima etapă, patru la număr. Mihnea Andrei a fost titularizat și a bifat 25 minute. El a terminat cu 0/5 din acțiune, fără puncte marcat, 2 recuperări și 2 pase decisive pentru -1 la eficiență.

Marcu Badiu a avut 18 minute de joc, perioadă în care a contabilizat 12 puncte, cu 3/6 din acțiune și 4/6 la linia de pedeapsă. El a avut o pasă decisivă, dar a fost descalificat pentru cinci greșeli personale și a încheiat cu 7 la eficiență. Anton Diaconescu a avut 6 minute de joc cu 2 puncte și o recuperare pentru 3 la eficiență. În fine, Daniel Ioniță a avut doar 37 secunde în teren.

De cealaltă parte, lipsită de Nando Kuti, U-BT Cluj-Napoca a mizat pe trei români U23. A început cu David Vida. El a bifat aproape zece minute cu 3 puncte, 2 recuperări ofensive și 4 la eficiență. Rareș Uță a avut aproape zece minute înt eren cu un punct, 4 recuperări (3 ofensive) și un capac pentru 1 la eficiență, iar Anton Rotaru a izbutit patru minute de joc cu 2 puncte pentru 1 la eficiență.

Liderii etapei din punct de vedere statistic

Minute – Dragoș Diculescu (Craiova, 31:29)
Eficiență – Lucas Tohătan (Sibiu), Marcu Badiu (Dinamo Știința), câte 7
Puncte – Marcu Badiu (Dinamo Știința, 12)
Recuperări – Dragoș Diculescu (Craiova), Rareș Uță (Cluj), câte 4
Pase decisive – Lucas Tohătan (Sibiu, 4)

Foto 1: Steaua Bucuresti Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.