Prestații solide pentru Radu Voinescu la turneul 3 din Liga Națională

Radu Voinescu a izbutit cele mai bune prestații stagionale. Jucătorul în vârstă de 20 ani a avut contribuții solide în meciurile pe care BCM U FC Argeș Pitești le-a disputat în compania lui SCM Timișoara și CSM CSU Oradea.

Produs al cluburilor Magic Champions și 4Sports Agronomia, din București, Voinescu a fost utilizat în turneul 3 al LNBM în condițiile în care BCM U FC Argeș Pitești a evoluat fără americanul Gary Talton, accidentat în cadrul turneului anterior.

În victoria cu Timișoara, Voinescu a avut 23:40 minute de joc, perioadă în care a totalizat 10 puncte, un record personal stagional. El a adăugat o recuperare și o intercepție, cu trei posesii pierdute pentru 6 la eficiență și -6 la +/-.

O zi mai târziu, în meciul pierdut cu Oradea, Radu a bifat 21:49 minute pe parchet, interval de timp în care a totalizat 8 puncte, 3 pase decisive și o intercepție cu două mingi pierdute pentru 7 la eficiență și -3 la +/-.

Pe parcursul meciului cu Oradea, numărul 6 din echipa Piteștiului a contribuit și la creație. De altfel, din acest punct de vedere a izbutit probabil cea mai frumoasă acțiune a meciului din punct de vedere al utilității pentru propria echipă. Voinescu a găsit o pasă decisivă de senzație din dublaj, lăsându-l pe Nikola Jevtovic singur sub coș pentru două puncte ușoare (vezi foto). Poate a fost întâmplare, dar există și posibilitatea ca acest tânăr să înțeleagă situațiile de joc în așa fel încât să aibă capacitatea de a crea avantaje pentru propria echipă. Vom descoperi în viitor dacă aceasta este o particularitate în jocul bucureșteanului. Dacă o are, atunci înseamnă că vorbim despre un jucător cu viitor în Liga Națională.

În această dublă, susținută la Sibiu, fundașul originar din București a avut 2/5 la aruncările de trei puncte, 2/3 la două puncte și 8/10 la linia de pedeapsă.

Dincolo de linia statistică trebuie remarcat faptul că Radu Voinescu a fost în teren la final de meci. El a fost opțiunea de român a alb-violeților la două meciuri cu final echilibrat, în compania unora dintre cele mai bune echipe din România. Un alt element important este legat de nivelul de intensitate afișat de acest jucător în apărare, fiind deosebit de agresiv în duelurile cu fundașii echipelor adverse. Vorbim aici despre Mijajlovic, Stallworth, respectiv Watson, toți sportivi cu bogată experiență. De altfel, prin jocul său, Voinescu a reușit să-i irite în mod vizibil pe mult mai rutinații săi adversari, având disponibilitatea de a „muri de gât” cu aceștia. Lucru pe care fiecare jucător tânăr, în orice competiție, indiferent de nivel, trebuie să-l facă pentru a avea o șansă în fața mai rutinatului oponent. Atât la meci, cât mai ales în regim zilnic la antrenament.

Radu merită felicitat pe deplin și oferit drept exemplu pentru ceilalți jucători români tineri tocmai din acest considerent. Pe întreaga planetă unul dintre elementele ce alimentează antrenamentele de calitate izvorăște din acest gen de atitudine a jucătorului tânăr. Este arma tânărului în fața experienței.

În șase apariții la nivelul Ligii Naționale – ediția 2020/21, Voinescu are medii statistice de 5.5 puncte, 2.0 recuperări, 1.0 pase decisive și 0.7 intercepții pentru 4.2 la eficiență și -4.3 la +/- în 17:42 minute pe partidă. Aceste cifre s-au consemnat în condițiile în care în ultimele patru meciuri Piteștiul a întâlnit echipe de top precum Craiova, Dinamo, Timișoara și Oradea.

Voinescu parcurge al 3-lea sezon în primul eșalon al României. El a debutat alături de CSM Phoenix Galați, în sezonul 2018/19, după care a împărțit sezonul 2019/20 între Steaua și Dinamo Știința București. El a fost legitimat de Pitești în această vară, fiind unul dintre cei trei jucători U23 din lotul alb-violeților în actuala stagiune.

Foto: BCM U FC Argeș Pitești (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *