Portland învinge Memphis și relansează lupta pentru ultimul loc disponibil în playoff-ul NBA din Conferința Vest

Portland TrailBlazers au învins Memphis Grizzlies, după o repriză de prelungiri, într-un meci în care echipa din Oregon era obligată să învingă pentru a spera la calificarea în așa numitul play-in. Meciul s-a terminat cu scorul de 140-135. După 48 minute de joc scorul era de 124-124.

Memphis era în avantaj spre finalul secvenței a 4-a, dar Portland a revenit. Cele două s-au succedat de cinci ori la conducere pe parcursul ultimelor 90 secunde de joc efectiv, cu Carmelo Anthony de o parte și Ja Morant de cealaltă între protagoniști. Brandon Clarke a egalat pentru Grizzlies cu 32 secunde rămase de jucat, după care Melo a fost imprecis la ultima aruncare din timpul regulamentat.

Blazers au marcat primele 11 puncte în prelungiri. De notat că Memphis nu a înscris niciun punct pe parcursul primelor două minute și 50 secunde din runda suplimentară. Astfel, Blazers au controlat finalul acestei reprize și au obținut o victorie ce îi apropie de locul 8 în Conferința Vest.

CJ McCollum a reușit 33 puncte, 6 pase decisive, Damiam Lillard a adăugat 29 puncte, 9 pase decisive, iar Carmelo Anthony a bifat 21 puncte, 7 recuperări pentru învingători. Venit de pe bancă, Gary Trent Jr a bifat 17 puncte pentru Portland.

La Portland s-a consemnat prima apariție stagională pentru pivotul Jusuf Nurkic. Bosniacul a revenit după o gravă accidentare și a totalizat 18 puncte, 9 recuperări, 6 capace, 5 pase decisive și 2 intercepții, oferind o mostră cu privire la ce poate să aducă lui Portland acest jucător.

În replică, Jaren Jackson Jr a reușit 33 puncte, Ja Morant a adăugat 22 puncte, 11 pase decisive, iar Brandon Clarke a venit de pe bancă cu 21 puncte, 7 recuperări, 2 capace și coșul care a trimis partida în prelungiri. De notat că Jonas Valanciunas a reușit 16 puncte, iar Dillon Brooks a bifat 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru Memphis.

După această partidă, Memphis are 32-34 și se menține pe locul 8 în Confernța Vest. În schimb, Portland are 30-37 și ocupă locul 9, apropiindu-se la 2.5 meciuri în urma echipei pe care tocmai a învins-o. Aici trebuie adăugat și faptul că San Antonio Spurs au câștigat meciul cu Sacramento Kings, scor 129-120. În plus, Phoenix Suns au câștigat partida cu Washington Wizards, scor 125-112.

NBA a anunțat, doar în acest sezon ca urmare a suspendării competiției din cauza pandemiei, că dacă la încheierea sezonului regulat între locul 8 și urmăritoare există o diferență mai mică de patru meciuri, atunci se va juca un duel sau un turneu play-in, în funcție de numărul de echipe eligibile și care corespund criteriului descris.

Iată clasamentul în partea inferioară a Conferinței Vest:

Toate echipele situate pe locurile 8-13 în Conferința Vest mai au de jucat câte șapte meciuri în sezonul regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *