Polonia elimină deținătoarea trofeului în sferturile de finală la EuroBasket 2022

Slovenia a revenit de la un deficit de 23 puncte și părea capabilă să avanseze în semifinalele EuroBasket 2022. Deținătoarea titlului european a fost învinsă de Polonia, scor 87-90, într-un meci cu schimbări uriașe de situație, la Berlin.

Polonia a avut o primă repriză senzațională, reușind să marcheze 58 puncte, reușind să limiteze adversarul la doar 39 puncte înscrise. Echipa antrenată de Igor Milicic a reușit o prestație extraordinară împotriva lui Luka Doncic.

Situația s-a schimbat imediat după pauză, atunci când Slovenia a realizat un parțial de 24-6 în sfertul al 3-lea. Polonia a reacționat, având în Mateusz Ponitka un jucător total, autor al unui triple-double. De asemenea, AJ Slaughter a adăugat un plus major Poloniei. Luka Doncic a fost descalificat pentru cinci greșeli personale, în timp ce Slaughter și Ponitka au continuat jocul impresionant, purtând Polonia spre victorie.

Mateusz Ponitka a totalizat 26 puncte, 15 recuperări, 10 pase decisive, 3 intercepții, AJ Slaughter a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, Michal Sokolowski a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări, alți doi jucători având peste zece puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Vlatko Cancar a reușit 21 puncte, Goran Dragic a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, iar Luka Doncic a terminat cu 14 puncte, 11 recuperări și 7 pase decisive pentru Slovenia.

În celălalt meci al zilei, Franța a învins Italia, scor 93-85, după o repriză de prelungiri. Vicecampioana olimpică a revenit spectaculos, la fel cum a făcut-o împotriva Turciei.

Terry Tarpey și Thomas Heurtel au marcat în ultimul minut din timpul regulamentar pentru a egala la 77. Simone Fontecchio a avut ultima aruncare din timpul regulamentar, dar încercarea acestuia a fost imprecisă. Același Heurtel a ieșit la rampă în runda suplimentară, pe parcursul căreia naționala Hexagonului a înscris 16 puncte, de două ori mai mult decât adversarul.

Thomas Heurtel a totalizat 20 puncte, 8 pase decisive, Rudy Gobert a adăugat 19 puncte, 14 recuperări, iar Evan Fournier a terminat cu 17 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Marco Spissu și Simone Fontecchio au avut câte 21 puncte pentru Italia.

În semifinale se duelează următoarele echipe:

  • Spania vs Germania
  • Franța vs Polonia

Penultimul act se desfășoară vineri (16.09).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.