Pivotul campioanei Germaniei a semnat cu Steaua Roșie Belgrad

Landry Nnoko este noul pivot al lui Steaua Roșie Belgrad. La distanță de nici 24 ore de la câștigarea Bundesligii germane, alături de Alba Berlin, camerunezul a semnat un contract pentru sezonul 2020/21.

Înalt de 2.08 metri, în vârstă de 26 ani, Nnoko vine după primul sezon în Euroligă. El a avut 28 apariții în această competiție cu 24 titularizări și a avut medii statistice de 8.7 puncte, 5.8 recuperări, 0.8 pase decisive și 0.7 capace pentru 11.3 la eficiență în 22 minute pe partidă. De asemenea, a avut procentaje de 61% la aruncările din acțiune și 68% la linia de pedeapsă.

Extrem de mobil și de atletic, împreună cu o talie remarcabilă și cu membre superioare impresionante atât ca anvergură, cât și ca îndemânare, Nnoko este un jucător extrem de interesant și capabil să dezvolte un joc la nivel înalt în cea mai puternică competiție baschetbalistică din Europa. El a beneficiat în perioada petrecută la Berlin de colaborarea cu un antrenor legendar, precum Garcia Reneses, dar și de parteneriatul de excepție cu jucătorul american Luke Sikma, unul dintre cei mai compleți jucători de poziția 4 din Europa.

Absolvent al universității Clemson, Nnoko și-a început cariera în 2017, alături de Grand Rapids Drive, în G-League. În 2018 a venit pentru prima dată în Europa, iar iubitorii baschetului din România l-au putut vedea jucând la Arena Antonio Alexe din Oradea, într-un meci ce a opus pe CSM CSU din localitate și Sakarya BSB, în FIBA Europe Cup.

Nnoko s-a alăturat lui Alba Berlin la mijlocul sezonului 2018/19, după ce gruparea turcă la care era legitimat a intrat în impas financiar. Camerunezul a ajutat pe Alba să dispute trei finale – cupa, campionatul în Germania, respectiv EuroCup.

Legitimarea lui Landry Nnoko este prima informație în ceea ce privește lotul de jucători al Stelei Roșii Belgrad pentru sezonul 2020/21. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, echipa patronată de Nebojsa Covic a anunțat numirea lui Sașa Obradovic la cârma echipei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *