Philadelphia îl pierde pe Embiid, iar Utah trece în control după dubla din Memphis

Seara contradictorie pentru echipele situate pe primul loc în cele două conferințe ale ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin la încheierea fazei regulate. Philadelphia a suferit prima înfrângere, în timp ce Utah pare să fie preluat controlul asupra propriei serii din primul tur al playoff-ului.

Joel Embiid a suferit o accidentare la genunchi în Meciul 4 al seriei pe care Philadelphia 76ers o susțin în compania celor de la Washington Wizards. Rezultatul final a fost de 122-114. Unul dintre finaliști la titlul de MVP al sezonului 2020/21, Embiid va fi supus unui RMN în cursul zilei de marți pentru a se stabili natura accidentării și pașii de urmat pentru recuperarea pivotului african în jurul căruia se învârte întregul joc al echipei antrenate de către Doc Rivers.

Bradley Beal a totalizat 27 puncte, iar Russell Westbrook a reușit 19 puncte, 21 recuperări și 14 pase decisive, alți cinci jucători având peste zece puncte marcate pentru învingători. De cealaltă parte, Tobias Harris a reușit 21 puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive, alți cinci jucători de la Philadelphia având peste zece puncte marcate.

Utah Jazz au controlat Meciul 4 al seriei cu Memphis Grizzlies în drum spre a 3-a victorie consecutivă. Rezultatul final a fost de 120-113. Oaspeții au câștigat primele trei secvențe, desprinzându-se la 13 lungimi. În ultimele 12 minute de joc, Grizzlies au înjumătățit deficitul, dar nu au putut obține victoria.

Donovan Mitchell a totalizat 30 puncte, 8 pase decisive, Jordan Clarkson a venit de pe bancă cu 24 puncte, 6 recuperări, iar Rudy Gobert a terminat cu 17 puncte, 8 recuperări și 2 capace pentru Jazz. În replică, Ja Morant a totalizat 23 puncte, 12 pase decisive, iar Dillon Brooks și Jaren Jackson Jr au adăugat câte 21 puncte pentru „urși”.

Scorul general este de 3-1 în favoarea lui Philadelphia, respectiv Utah. Ambele au șansa de a închide seria din primul tur în Meciul 5, pe care îl vor găzdui. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide.

Foto: www.nba.com/sixers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.