Patru echipe și-au asigurat calificarea la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24 în urma meciurilor desfășurate sâmbătă (16.09)

Patru echipe au obținut calificarea la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24 în cursul zilei de sâmbătă (16.09). Alte patru se vor aconta duminică (17.09).

Rapid București în Grupa A de la Pitești, U-BT Cluj-Napoca în Grupa B de la Oradea, CSO Voluntari în Grupa E de la Brașov, respectiv BC CSU Sibiu în Grupa F de la Constanța, sunt echipele care au bifat câte două victorii și au asigurat locul 1 în clasamentul final al amintitelor grupe chiar înaintea disputării ultimei runde. Astfel, ele și-au asigurat locul la F8.

Iată rezultatele obținute de acestea în cursul serii de sâmbătă:

  • CSM Târgu Jiu vs Rapid București, scor 70-74
  • Dinamo București vs U-BT Cluj-Napoca, scor 65-88
  • CS Vâlcea 1924 vs BC CSU Sibiu, scor 71-86
  • Laguna București vs CSO Voluntari, scor 64-79

În cadrul Grupei C, la Tîrgu Mureș, CSM Galați a depășit pe CSM Focșani, scor 88-77. Astfel, formația antrenată de către Florin Nini are 1-0 și va disputa practic finala turneului cu CSM Tîrgu Mureș. În schimb, echipa pregătită de Mihai Petruț are 0-2.

În fine, Grupa D, la Craiova, s-a complicat semnificativ după ce CSM Petrolul Ploiești a revenit spectaculos și a învins SCM windsed.swiss Mozzart Bet Timișoara. Rezultatul final a fost de 86-78, după o repriză de prelungiri.

Prahovenii s-au desprins la 36-26 în prima jumătate a partidei, însă Timișoara a realizat un parțial de 33-12 în sfertul al 3-lea și a avut un avantaj maxim de 14 lungimi. Insuficient pentru a bifa cea de-a 2-a victorie și implicit calificarea la turneul final întrucât oamenii lui Mihai Popa au reușit un parțial de 38-19 în sfertul 4 și prelungiri.

Kenneth Funderburk Jr a forțat intrarea în prelungiri. Americanul a avut 32 puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive, fiind faultat de 12 ori și trimis la linia de pedeapsă în 19 rânduri, încheind meciul cu 37 la eficiență.În replică, Dorde Dimitrijevic a reușit 22 puncte, 9 pase decisive pentru Timișoara.

Duminică (17.09), cu începere de la ora 19:00, sunt programate ultimele meciuri din faza de calificare a Cupei Italiei la baschet masculin:

  • FC Argeș Pitești vs CSM Târgu Jiu
  • CSM CSU Oradea vs Dinamo București
  • CSM Tîrgu Mureș vs CSM Galați
  • SCM U Craiova vs CSM Petrolul Ploiești
  • CSM Corona Brașov vs Laguna București
  • CSM Constanța vs CS Vâlcea 1924

Amintim că locurile 1 și cele mai bune două locuri 2 avansează la turneul final, programat a se desfășura în luna Februarie 2024. Așadar, partea negativă a acestui sistem va determina o parte a echipelor să apeleze la calcule și să stea cu ochii pe scorul consemnat în celelalte săli pentru a obține diferența de puncte necesară calificării la turneul final. Atunci când există un astfel de sistem competițional, echipele nici măcar nu pot fi acuzate de nimic.

Foto: BC CSU Sibiu (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.