Partizan Belgrad a câștigat SuperCupa Ligii Adriatice 2019

Partizan Belgrad a cucerit SuperCupa Ligii Adriatice – ediția 2019. Legendarul club din capitala Serbiei obține acest trofeu pentru prima dată în istorie. Evenimentul din acest an a avut loc la Zagreb.

Formația antrenată de către Andrea Trinchieri a învins pe Cedevita Olimpija Ljubljana în finala competiției desfășurate în capitala Croației. Rezultatul final a fost de 99-77.

Confruntarea a avut două reprize similare din punct de vedere al desfășurării de forțe. Sferturile 1 și 3 s-au încheiat la egalitate, pentru ca sferturile 2 și 4 să fie adjudecate de Partizan la diferențe de câte 11 puncte: 35-24, respectiv 15-4.

Partizan a fost net superioară în interiorul semicercului. De asemenea, a obținut avantaje evidente la pase decisive, posesii pierdute și intercepții. Ambele protagoniste au fost extrem de productive de pe semicerc.

Ongjen Jaramaz a totalizat 20 puncte, alți cinci jucători de la Partizan Belgrad având între 11 și 13 puncte marcate. În total, zece jucători au punctat pentru formația câștigătoare în finală. De cealaltă parte, Jaka Blazic a totalizat 18 puncte, iar Ryan Boatwright a adăugat 15 pentru Cedevita Olimpija.

Reamintim că în ziua de deschidere a SuperCupei Ligii Adriatice, Koper Primorska a furnizat surpriza, învingând pe Steaua Roșie Belgrad cu 88-82.

În semifinale, Partizan a depășit pe Koper cu scorul de 91-77, iar Cedevita Olimpija a surclasat Buducnost Podgorica, scor 103-75.

Aceasta a fost a 3-a ediție a SuperCupei Ligii Adriatice. În urmă cu doi ani a triumfat Cedevita Zagreb, la Bar, în absența Stelei Roșii Belgrad. Anul trecut a învins Steaua Roșie în cadrul evenimentului desfășurat la Laktasi.

Foto&video: www.aba-liga.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.