Panathinaikos Atena va deveni proprietarul OAKA – cea mai mare sală de sport din Grecia

Panathinaikos Atena este pe punctul să devină proprietar cu drepturi depline al OAKA, cea mai mare sală indoor din Grecia. După mai mulți ani de negocieri transformate revent în conflicte, se pare că cel puțin verbal s-a ajuns la un rezultat.

Potrivit presei elene, OAKA va fi cedată în întregime, incluzând parcarea din jurul arenei, către Panathinaikos Atena pentru următorii 49 ani. Acest lucru trebuie oficializat printr-o semnătură pe un act oficial din partea administratorului sălii.

OAKA s-a aflat în proprietatea statului elen de la construcție și până în prezent. Panathinaikos a achitat între 0.5 și 1.0 milioane euro pentru închirierea arenei pe sezon. Bani pe care îi va economisi din momentul în care acordul devine oficial.

Astfel, Panathinaikos Atena va fi proprietar al OAKA, urmând să aibă drepturi depline asupra tuturor încasărilor de la propriile meciuri. De asemenea, în cazul închirierii arenei pentru alte evenimente, încasările vor intra în conturile verzilor.

În întregul său, OAKA este un complex sportiv construit pentru găzduirea mai multor evenimente la Jocurile Olimpice de vară din anul 2004. Așadar, în ultimii 20 ani, Panathinaikos a fost clubul care a plătit cele mai mare taxe de închiriere a unei clădiri aflate în patrimoniul statului elen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.