Oradea învinge Besiktas!

CSM CSU Oradea a învins Besiktas Istanbul, scor 91-83, într-un meci din FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Istanbul, în cursul zilei de marți (26.01), fiind transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. CSM-ul a egalat și apoi depășit nivelul de joc al turcilor, găsind numeroase soluții în atac pe fondul unei bune circulații a mingii, respectiv cu o deplasare foarte bună în teren. Echipa turcă a alternat momentele inspirate cu cele lipsite de eficacitate. Scorul la prima pauză era de 24-22 în favoarea orădenilor.

Oradea a rotit nouă jucători în prima jumătate a partidei, începând jocul cu Cătălin Baciu la poziția 5, iar Bobe Nicolescu a avut impact în ambele faze ale jocului. Alperen Sengun a dat bătăi de cap formației orădene, însă acesta a comis trei greșeli personale încă din prima jumătate a confruntării. Procentajele au fost impresionante. Apărarea bihorenilor a dat roade, astfel încât Oradea a clădit la nivel de încredere. După 15 schimbări la conducere, formația antrenată de Cristian Achim a încheiat repriza dezlănțuită pentru a se desprinde la 51-40.

Sfertul al 3-lea a început similar modului în care s-a desfășurat secvența a 2-a, Oradea desprinzându-se la 15 puncte, dar Besiktas a reacționat. După ce Zekovic a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală, formația din Istanbul a reușit un parțial prin care a anulat aproape întreg deficitul. Giordan Watson a marcat de două ori de pe semicerc pentru a menține echipa bihoreană la conducere. Oradea a avut probleme cu blocajul defensiv și cu apărarea împotriva lui Alperen Sengun pe tot parcursul secvenței a 3-a. Acesta a ajuns frecvent la linia de pedeapsă, singurul capitol la care, la vârsta de 18 ani, pare să aibă dificultăți. Scorul cu zece minute rămase de jucat era de 67-63.

Turcii au comis o greșeală antisportivă în debutul secvenței decisivă, iar Giordan Watson a adus cinci puncte pentru Oradea. Gazdele au continuat să domine la interior, iar Sengun a provocat a 4-a greșeală personală la Valeika și Zekovic. Cel din urmă a punctat de două ori de pe semicerc pentru a ține CSM-ul în avantaj de peste zece lungimi. Roș-albaștrii au gestionat finalul în manieră impresionantă, reușind să mențină controlul în permanență pe tabela de marcaj și asupra modului de desfășurare al jocului chiar și după ce l-a pierrdut pe Valeika pentru cinci greșeli personale.

Dragan Zekovic a totalizat 22 puncte, 5 pase decisive, Aaron Broussard a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Giordan Watson a avut 15 puncte, Garlon Green a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări, iar Stephen Holt a reușit 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Alperen Sengun a totalizat 25 puncte, 5 recuperări.

CSM CSU Oradea a fost lipsită la acest meci de serviciile lui Nikola Markovic. Acesta este ușor accidentat. El ar putea juca la următorul meci.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *