Olympiacos Pireu câștigă Meciul 1 al finalei din Grecia. Partida a demarat cu întârziere după noi conflicte între suporteri și forțele de ordine!

Olympiacos Pireu a câștigat meciul de deschidere al finalei campionatului din Grecia – ediția 2021/22. Gruparea alb-roșie a depășit Panathinaikos Atena, scor 74-61.

Partida a avut loc sâmbătă (11.06). Jocul a demarat cu întârziere întrucât în exteriorul arenei au avut loc conflicte între suporteri și forțele de ordine. Cele din urmă au utilizat gaz lacrimogen, ale cărui efecte s-au transmis în interiorul Peace and Friendship Stadium. Autoritățile au negat utilizarea de gaz lacrimogen susținând că fumigenele utilizate de suporteri au fost cele care au creat o atmosferă sufocantă în interiorul arenei. Cert este că jucătorii celor două echipe au fost nevoiți să se retragă la vestiare, partida demarând cu întârziere de aproape jumătate de oră.

Meciul a fost dominat în manieră categorică de Olympiacos. Amfitrionii au marcat primele 11 puncte ale meciului și s-a desprins la 23-4 în primele zece minute de joc. Panathinaikos a câștigat sferturile 2, 3 și 4, dar nu a putut să amenințe superioritatea formației gazdă.

Kostas Sloukas a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, Moustapha Fall a adăugat 14 puncte, 10 recuperări, iar Sasha Vezenkov a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări pentru Olympiacos. De cealaltă parte, Okaro White a reușit 13 puncte pentru Panathinaikos.

Shaquille McKissic a suferit o accidentare pe parcursul acestui meci. Jucătorul american ar putea absenta pentru Olympiacos Pireu la Meciul 2 al finalei.

La meci a asistat Dimitris Itoudis, fost antrenor la CSKA Moscova și noul selecționer al Greciei.

Finala se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide, după formula 1-1-1-1-1. Așadar, Meciul 2 va fi găzduit la OAKA, fieful lui Panathinaikos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.