Olympiacos Pireu a câștigat primul trofeu pus în joc după revenirea în prim planul baschetului din Grecia

Olympiacos Pireu a câștigat Cupa Greciei 2022. Gruparea alb-roșie obține primul trofeu pus în joc după revenirea în prim planul baschetului elen. Echipa pregătită de către Georgios Bartzokas a învins marea rivală, Panathinaikos Arena, scor 81-73, în finala desfășurată duminică (20.02).

PAO părea să aibă tot avantajul necesar pentru a duce partida la bun sfârșit. Elevii lui Dimitris Priftis conduceau cu 12 puncte la un moment dat în sfertul 3. Verzii aveau un avantaj de nouă lungimi la intrarea în secvența decisivă.

Sfertul 4 a decis soarta finalei. Oly a realizat un parțial de 15-0 și a câștigat amintita perioadă cu 23-6. De notat că Panathinaikos nu a marcat niciun coș din acțiune în ultimele zece minute!

Tyler Dorsey a totalizat 21 puncte, Sasha Vezenkov a adăugat 18 puncte, 13 recuperări, iar Kostas Sloukas a terminat cu 10 puncte în condițiile în care nu a jucat deloc pe parcursul secvenței decisive. De cealaltă parte, Nemanja Nedovic a totalizat 23 puncte, iar Okaro White a terminat cu 15 puncte pentru Panathinaikos.

Olympiacos câștigă acest trofeu pentru prima dată după 11 ani. Gruparea alb-roșie are 10 cupe naționale ale Greciei. În schimb, Panathinaikos rămâne cea mai titrată din istoria acestei competiții cu 20 cupe naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.