Oficial! Basketball Champions League 2019/20 se va încheia în septembrie-octombrie cu un Final 8

Basketball Champions League a anunțat că va organiza un turneu final, de tip Final 8, în luna septembrie-octombrie 2020 pentru a stabili câștigătoarea ediției 2019/20. Aceasta a fost suspendată ca urmare a declanșării pandemiei de coronavirus, lucru ce a condus la sistarea completă a activității sportive în Europa.

Anunțul oficial a fost făcut în cursul zilei de marți (31.03), la o zi după ședința organizată de BCL cu cluburile implicate. Primele informații referitor la această opțiune de încheiere a sezonului 2019/20 au apărut în spațiul public încă de luni seara, iar acum organizatorii competiției au confirmat ipoteza printr-un comunicat oficial.

În cadrul acestuia se notează că Board-ul Basketball Champions League a optat, cu vot unanim, să programeze un turneu de tip Final 8, în perioada 30 septembrie 4 octombrie 2020. Această variantă înlocuiește sistemul adoptat inițial, ce a prevăzut disputarea sferturilor de finală pe sistemul cel mai bun din trei meciuri după care semifinalele și finala ar fi trebuit să se desfășoare în sistem Final 4.

Locul de desfășurare al Final 8-ului urmează să fie stabilită și comunicată.

De asemenea, se notează că Meciul 3 (decisiv) al seriilor dintre JDA Dijon și Nizhny Novgorod, respectiv Iberostar Tenerife și Filou Oostente, contând pentru optimile de finală, urmează să se desfășoare în luna septembrie anul curent, înaintea Final 8-ului. Datele de disputare ale acestor meciuri vor fi comunicate ulterior.

Comunicatul oficial poate fi lecturat, în limba engleză, AICI.

Sezonul competițional 2020/21 în Basketball Champions League este programat să demareze în septembrie cu meciurile din calificări, urmând ca faza grupelor să demareze în a 2-a jumătate a lunii octombrie anul curent.

Citiți și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *