Nu mai există echipă neînvinsă la EuroBasket 2022. Grecia a fost eliminată de formația gazdă!

Spania și Germania au avansat în semifinalele EuroBasket 2022. Acestea au triumfat marți (13.09) în primele două jocuri din sferturile de finală, desfășurate la Berlin.

Germania a etalat un baschet senzațional, cu un nivel de energie impresionant, întrecut doar de nivelul de precizie în execuție din partea tuturor jucătorilor antrenați de Gordon Herbert. Amfitrionii au învins Grecia, scor 107-96.

A fost un meci echilibrat pe parcursul primelor 20 minute de joc, încheiate cu un coș de la mijlocul terenului semnat de Kostas Sloukas, prin care elenii au plecat în avantaj de patru puncte spre vestiare, scor 61-57.

Repriza secundă a început cu un parțial de 20-1 ce a consfințit soarta calificării. Acțiunile lui Dennis Schroder, unul dintre cei mai redutabili jucători de 1 la 1 din acest turneu, respectiv reușitele de la mare distanță semnate de Franz Wagner, au pus Germania într-o postură de forță. Daniel Theis a adus plusul de intensitate, germanii controlând jocul și desprinzându-se la peste 20 puncte.

Giannis Antetokounmpo a fost descalificat pentru cumul de greșeli tehnice. La scurt timp, Dennis Schroder a fost eliminat pentru cinci greșeli personale, după un tehnic încasat pentru o discuție aprinsă cu un reprezentant al staff-ului tehnic grec.

Schroder a totalizat 26 puncte, 8 pase decisive, Andreas Obst și Franz Wagner au adăugat câte 19 puncte, iar Daniel Theis a terminat cu 13 puncte, 16 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Giannis Antetokounmpo a reușit 31 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări, iar Giannoulis Larentzakis a adăugat 18 puncte pentru Grecia.

Spania a dispus de Finlanda, scor 100-90. Partida a demarat favorabil balticilor, care s-au desprins la un maxim de 15 puncte. De altfel, Finlanda conducea la jumătatea meciului cu 52-43. Situația s-a schimbat după pauză, când ibericii au realizat un parțial de 30-15 și au continuat jocul ofensiv de excepție până la finalul partidei.

Willy Hernangomez a totalizat 27 puncte, 5 recuperări, Juancho Hernangomez a adăugat 15 puncte, Dario Brizuela a adăugat 14 puncte, alți doi jucători având cel puțin zece puncte pentru câștigători. De cealaltă parte, Lauri Markkanen a reușit 28 puncte, 11 recuperări pentru Finlanda.

Așadar, Spania și Germania se duelează vineri (16.09), în semifinalele EuroBasket 2022.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.