Noua Zeelandă se retrage din turneele preolimpice de baschet și 3×3

Noua Zeelandă a anunțat că nu va lua parte la turneul preolimpic de baschet masculin programat în această vară la Belgrad (Serbia). Tall Blacks au motivat decizia de a nu se prezenta la acest eveniment prin prisma efectelor pandemiei COVID-19.

Forul de specialitate al Noii Zeelande a precizat că unul dintre motivele principale este legat de costurile majore ce țin de participarea la sistemul bulă implementat de FIBA pentru toate evenimentele pe care le organizează de la declanșarea pandemiei. Alături de retragerea la la turneul preolimpic de la Belgrad, Noua Zeelandă a decis să se retragă și de la turneul preolimpic 3×3, programat a se desfășura în Austria.

FIBA a reacționat la această decizie și a anunțat că Filipine vor lua locul Noii Zeelande în turneul preolimpic de baschet masculin de la Belgrad. Totodată, a anunțat că va lua o decizie cu privire la stabilirea țării care va lua locul Tall Blacks în cadrul turneului preolimpic 3×3 din Austria.

În fine, forul internațional de specialitate a precizat că studiază posibilitatea de a aplica anumite sancțiuni Noii Zeelande pentru această decizie. Un anunț oficial în acest sens va fi comunicat ulterior, dacă se impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *