Nou promovatele și ocupantele podiumului din ediția precedentă a LNBM au câștigat în prima etapă

Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22 a demarat pe 30 septembrie, prima etapă programând doar șapte partide, una fiind amânată. Pe parcursul a trei zile s-au consemnat confruntări interesante, dar și câteva rezultate pe măsură.

Favoritele la supremație au obținut victorii în etapa de deschidere. U-BT Cluj-Napoca a surclasat pe Steaua București, scor 107-69, în jocul inaugural al competiției, la Sala Horia Demian. În schimb, CSM CSU Oradea s-a desprins în învingătoare pe parcursul reprizei secunde în deplasarea de la București, trecând de Dinamo cu scorul de 77-61.

Alte patru partide s-au încheiat cu victoria oaspeților

FC Argeș Pitești, medaliată cu bronz în precedenta ediție de campionat, a surclasat CSM Miercurea Ciuc, scor 114-56. A fost un meci dominat copios de alb-violeți, aceștia având opt jucători cu cel puțin zece puncte marcate, dar și câteva performanțe individuale de referință pentru autori.

SCM U Craiova a confirmat momentul favorabil consemnat prin calificarea în sferturile de finală ale Cupei României în dauna lui CSM CSU Oradea. Elevii lui Michalis Kakiouzis au trecut de CSM Târgu Jiu, scor 73-58. Similar jocurilor din cupă, Craiova a demonstrat o forță defensivă de excepție, capacitate și disponibilitate la efort fizic deosebite.

Surpriza etapei s-a consemnat la Sibiu. Acolo unde BC Athletic Constanța a câștigat în manieră categorică în fața lui CSU. Rezultatul final a fost de 84-65. A fost un meci în care ambele echipe au avut cel puțin câte un absent important, însă echipa de la malul Mării Negre a fost extrem de inspirată la finalizare.

Prima etapă a consemnat victorii pentru ambele nou promovate. CSM Ploiești a obținut un rezultat foarte important la Galați, unde a câștigat cu scorul de 80-78, după o repriză de prelungiri, confirmând prestațiile solide din presezon, dar și jocul remarcabil făcut la Sibiu, în primul tur din cupă.

În schimb, Rapid București a revenit spectaculos, parțial de 26-4 în finalul jocului, pentru a se impune la revenirea în primul eșalon după 12 ani. Feroviarii au depășit CSM Focșani cu scorul de 84-77. Este una dintre cele mai spectaculoase maniere prin care o echipă poate să câștige un meci într-o disciplină în care schimbările de situație sunt de o frecvență rar întâlnită în alte sporturi.

Așadar, numai campioana României și câștigătoarea Ligii 1 din sezonul precedent au câștigat pe teren propriu în prima etapă. Cinci partide s-au încheiat cu victoria oaspeților, iar confruntarea dintre CSO Voluntari și SCM Timișoara a fost amânată.

Liderii etapei

  • Eficiență – Erik Copes (Rapid, 42)
  • Puncte – Erik Copes (Rapid, 30)
  • Recuperări – Erik Copes (Rapid, 19)
  • Pase decisive – Toarlyn Fitzpatrick (Pitești, 9)
  • Intercepții – Monyea Pratt (Sibiu), Andrej Magdevski (Ploiești), câte 5
  • Capace – Earl Watson (Ploiești, 5)
  • Minute – Andrej Magdevski (Ploiești, 40:32)
  • Plus/minus – Radu Voinescu (Pitești, 51)

Erik Copes (foto 2) este favorit la titlul de MVP al primei etape, însă runda nu s-a încheiat. Ultimul meci urmează să fie reprogramat, iar după disputarea acestuia se va desemna cel mai bun jucător al rundei.

Foto: Rapid București Baschet Masculin (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.