Nizhny Novgorod învinge Falco Szombathely într-un meci decisiv pentru calificarea în playoff-ul Basketball Champions League

Nizhny Novgorod a învins Falco Szombathely, scor 73-68, în ultimul meci al Grupei D din grupele Basketball Champions League – ediția 2020/21. Rușii au obținut astfel calificarea în playoff-ul competiției.

Prima repriză a fost controlată de ruși, aceștia construind un avantaj solid pe tabela de marcaj, dar deloc confortabil. De altfel, Falco a reacționat după pauză și a încheiat sfertul al 3-lea în avantaj, scor 49-48.

Jocul și implicit calificarea în playoff au fost decise în debutul secvenței decisive. Nizhny a marcat primele 12 puncte ale acestei perioade de joc. Maghiarii nu au cedat, apropiindu-se la 70-68, însă un fault antisportiv dictat împotriva oaspeților chiar spre finalul jocului a înclinat balanța în mod decisiv.

Artem Komolov (foto) a totalizat 21 puncte, iar Luke Petrasek a adăugat 13 puncte, 9 recuperări pentru învingători. În replică, Akos Keller, Benedek Varadi și Zoltan Perl au avut câte 11 puncte fiecare. De altfel, inclusiv meciul decisiv din actuala campanie continentală a evidențiat faptul că Falco Szombathely este o echipă în care lideri sunt jucătorii autohtoni.

Nizhny Novgorod a terminat cu 4-2 la general și s-a calificat în playoff-ul Champions League. Falco Szombathely a terminat cu 3-3, ratând pentru al 2-lea sezon consecutiv calificarea în playoff după jocurile ultimei etape în sezonul regulat.

Reamintim că Falco s-a deplasat pentru a 2-a oară în Rusia în acest sezon. Călătoria din luna octombrie, suportată din fondurile federației maghiare de baschet, a fost sortită eșecului după ce mai mulți jucători de la Nizhny au fost diagnosticați cu COVID-19 în condițiile în care delegația maghiară ajunsese deja la hotelul din Novgorod.

Foto&video: www.championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *