Nikos Zisis se retrage

Nikos Zisis și-a anunțat retragerea din activitatea de jucător. În vârstă de 38 ani, acesta a luat decizia de a renunța la activitatea de jucător la distanță de câteva zile după ce Vassilis Spanoulis a făcut același lucru.

Cariera profesionistă a lui Zisis s-a întins pe parcursul a 21 ani. El a debutat alături de AEK Atena, grupare pentru care a evoluat și în ultimul sezon. A mai activat pentru Benetton Treviso, CSKA Moscova, Montepaschi Siena, Bilbao Basket, Unics Kazan, Fenerbahce Istanbul Brose Bamberg și Joventut Badalona.

Palmaresul lui Zisis cuprinde o serie impresionantă de trofee. Cele mai importante sunt titlurile europene la nivel de club cu CSKA Moscova, respectiv la nivelul echipelor naționale cu Grecia. Are un argint mondial și un bronz european la nivel internațional, respectiv titluri naționale în Grecia, Italia, Germania și un trofeu în Liga VTB. A jucat finala EuroCup de două ori consecutiv, pierzând-o în ambele cazuri. De asemenea, a fost campion european U20, respectiv medaliat continental la U18 și U16.

Zisis a jucat 310 meciuri în Euroligă și are medii pe carieră de 6.9 puncte și 2.9 pase decisive. El deține recordul de meciuri consecutive jucate în Euroligă cu 209.

Prin această retragere, cvartetul de fundași cu care Grecia a impresionat la EuroBasket 2005 și World Cup 2006 este istorie. Zisis a fost coleg în acele competiții cu Theo Papaloukas, Dimitris Diamantidis și Vassilis Spanoulis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *