NBA – Situația la capătul primei părți a sezonului regulat în ediția 2020/21

Prima jumătate a sezonului regulat în NBA – ediția 2020/21 s-a încheiat. Ultima rundă de meciuri s-a desfășurat în cursul nopții de joi spre vineri, în perioada 5-9 martie fiind programată o scurtă perioadă de pauză cu mențiunea că pe 7 martie se va desfășura All Star Game-ul.

Utah Jazz are cel mai bun bilanț la momentul scurtei întreruperi. Echipa antrenată de Quinn Snyder are un bilanț generaș de 27-9, după ce a pierdut ultimele două partide disputate. Cu un procentaj de 75%, echipa din Salt Lake City are un avantaj de 2.5 meciuri față de următoarea clasată.

Phoenix Suns este de departe revelația primei jumătăți a acestui sezon. Echipa din Arizona, cu un Chris Paul ce continuă să facă echipele mai bune decât înaintea sosirii sale în acel grup, are 24-11 la general și se situează pe locul al 2-lea în ligă.

Phildelphia 76ers are 24-12 la general și este lider în Conferința Est. Echipa preluată toamna trecută de către Doc Rivers are al 3-lea bilanț din întreaga ligă.

Campioana NBA în exercițiu, Los Angeles Lakers, respectiv una dintre principalele pretendente la trofeu în acest sezon, Brooklyn Nets, au 24-13 la general și ocupă locurile 3 în Vest, respectiv 2 în Est la ora actuală. Urmează LA Clippers, echipă ce are 24-14 la general, cu care se poziționează pe locul al 4-lea în Vest.

Podiumul în Conferința Est este completat de Milwaukee Bucks. Echipa cu cel mai bun bilanț în sezonul regulat al precedentei stagiuni are 22-14 la general.

Ocupantele primelor zece poziții în Conferința Vest au cel puțin 50% după prima jumătate a sezonului regulat. În schimb, ocupantele primelor șase poziții din Est au cel puțin 50% ca rată de succes.

Iată situația la ora actuală:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *