NBA a modificat protocolul medical după ce mai multe meciuri au fost amânate din cauza pandemiei

Mai multe meciuri din NBA au fost amânate din cauza pandemiei pe parcursul ultimelor zile. Astfel, conducerea ligii, sindicatul jucătorilor și patronatul au stabilit și implementat cu efect imediat noi reguli în protocolul medical.

Potrivit presei americane aceste măsuri au fost primite cu brațele deschise de către echipe, dat fiind faptul că numeroși jucători și alte persoane din cadrul staff-urilor, au nesocotit precedentele prevederi mult mai relaxate decât ceea ce tocmai a fost implementat.

Iată noile prevederi incluse în protocolul medical obligatoriu, cu efect din 12 ianuarie 2021:

Activități în afara mediului echipei

Pentru cel puțin următoarele două săptămâni, jucătorii și personalul sportiv al echipelor trebuie să rămână la reședința proprie (atunci când echipa se află acasă) în permanență, cu excepția participării la activitățile echipei, în arenă, efectuează activități esențiale sau ca urmare a unor circumstanțe extraordinare. Interacțiunile departe de locul de muncă sunt limitate la cele cu membrii gospodăriei, familia și orice alt personal care lucrează regulat în casă. Când sunt pe drum, jucătorilor și personalului echipei li se interzice să părăsească hotelul (pentru alte acțiuni decât cele pentru activitățile echipei sau situații de urgență) sau să interacționeze cu oaspeții non-echipă la hotel.

Întâlniri

Pentru cel puțin următoarele două săptămâni, orice întâlnire înainte de joc în vestiar este limitată la maximum 10 minute și toți participanții trebuie să poarte o mască de protecție. Toate celelalte întâlniri care implică jucători și staff-ul echipei trebuie să aibă loc în continuare pe teren, într-un spațiu aprobat de ligă sau în arenă într-o cameră suficient de mare pentru a asigura o distanță de cel puțin 2 metri între persoane. Participanții la întâlnire trebuie să poarte în permanență măști.

În deplasare

În cazul zborurilor cu avionul, echipele trebuie să creeze un plan de așezare pe avioane, astfel încât jucătorii, a căror locuri atribuite sunt cele mai apropiate între ele pe bancă pentru jocuri să fie, de asemenea, cele mai apropiate unele de altele în avionul echipei. Toate sesiunile de tratament la un hotel, cum ar fi masaje și kinetoterapie, trebuie să aibă loc într-o sală special destinată sau în alt spațiu deschis, cu cel puțin 4 metri între stațiile individuale. Măștile și scuturile faciale sunt necesare pentru toate persoanele în timpul acestor sesiuni.

În ziua jocului

Jucătorilor le este interzis să sosească la arenă cu mai mult de trei ore înainte de primul angajament. În timpul perioadelor pre și post-joc, jucătorii trebuie să limiteze interacțiunile între ei. Saluturile se vor face cu cotul sau pumnul. Jucătorii să evite socializarea extinsă și să mențină distanța de 2 metri cât mai mult posibil.

Masca de protecție

Toți jucătorii trebuie să poarte mască de protecție pe bancă în orice moment. La ieșirea din joc și înainte de a se întoarce pe bancă, jucătorii pot sta pe „scaune de răcire”, dispuse la cel puțin 4 metri de bancă cu distanță de 2 metri între aceste scaune, unde nu sunt necesare măști. Odată ce un jucător s-a răcit, el trebuie să se întoarcă la locul care i-a fost atribuit pe bancă și să poarte o mască facială până când intră din nou în joc. Jucătorii trebuie să poarte întotdeauna măști în vestiar, în sala de forță și atunci când călătoresc. Antrenorii și alți membri ai echipei trebuie să poarte în permanență măști faciale în timpul jocurilor.

Testare COVID-19

Orice persoană care vizitează în mod regulat interiorul casei unui jucător sau a unui membru al personalului echipei în scop profesional trebuie supusă testelor COVID-19 de două ori pe săptămână. O echipă cu un caz pozitiv sau caz cu risc ridicat, NBA poate solicita jucătorilor și personalului echipei să efectueze teste în cinci zile consecutive, de două ori pe zi, suplimentar față de protocolul clasic.

Protocoalele de sănătate și siguranță ale NBA pot fi modificate suplimentar în timpul sezonului pe măsură ce evoluează pandemia COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *