Mister în ceea ce privește concluziile ședinței dintre președintele FR Baschet și CCAB/CC din 30 Martie 2022

Miercuri (30.03), la sediul Federației Române de Baschet a avut loc, la solicitarea președintelui Carmen Tocală, o ședință de analiza cu Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet (CCAB) și Comisia de Comisari (CC) a Federației Române de Baschet. La distanță de cinci zile de la desfășurarea amintitei ședințe nu există o comunicare oficială cu privire la concluziile acestei ședințe.

Se poate presupune, dincolo de ceea ce vedem noi – suporteri, presă și oameni cu ochiul mai mult sau mai puțin format pentru jocul de baschet, că o astfel de intervenție a președintelui FR Baschet are o semnificație importantă. Mai ales că în comunicatul prin care s-a anunțat această ședință s-a menționat că „vor fi analizate si discutate evolutiile arbitrilor si comisarilor la meciurile din sezonul 2021-2022, precum si unele situatii inregistrate in timpul competitiilor nationale.”

Activăm și noi în societatea românească și este firesc să concluzionăm că atunci când există un astfel de anunț, ședința are loc pentru că s-a întâmplat ceva ce trebuie analizat. Adică ceva serios și care a provocat o reacție din partea oamenilor care conduc fenomenul. Deoarece mai nimeni nu face ședințe pentru a gratula sau felicita activitatea cuiva în țara noastră. Din păcate nu avem concluziile ședinței la modul oficial.

Știm că portalul Baschet.ro a anunțat că o singură decizie ar fi fost luată ca urmare a amintitei ședințe. Și anume că arbitrul Mihai Sandulache ar fi fost suspendat pentru o perioadă de șase luni din activitate. S-ar părea că alte probleme de arbitraj nu au fost discutate în acea ședință.

Nu avem o confirmare oficială a acestei decizii. În așteptarea ei și pentru a preveni speculații ce ar putea fi neadevărate sau pe jumătate confirmate am considerat că vom aștepta comunicarea din partea Federației Române de Baschet.

Suntem la sfârșitul primei zile de lucru a următoarei săptămâni ședinței amintite și tot nu avem nimic oficial. Prin urmare vom cita surse proprii prin intermediul cărora aflăm că, Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet a convocat întreaga brigadă de arbitri și comisarul meciului CSM Alexandria vs FCC Baschet UAV Arad din ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet feminin pentru miercuri (06.04). Conform informațiilor noastre, raportul semnat de arbitrii Cristina Anuței și Claudia Patricia Handrea conține anumite detalii pe care nu putem la această oră să le verificăm. Totuși, acestea ar putea fi luate în seamă de amintita comisie, însărcinată practic pentru rezolvarea unor astfel de situații.

Amintitul meci a fost oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Mihai Sandulache, Cristina Anuței și Claudia Patricia Handrea. Comisar din partea Federației Române de Baschet a fost Sefer Bedir.

În încercarea de a evita etichetarea că am fi părtinitori, invităm cititorii noștri să urmărească înregistrarea integrală a amintitului meci pentru a-și forma singuri o opinie cu privire la maniera în care acesta a fost arbitrat.

Comisia de Disciplină, cea care, se pare – potrivit regulamentelor ce ghidează Federația Română de Baschet – a fost însărcinată pentru a lua decizii în ceea ce privește maniera de arbitraj consemnată la amintitul meci, este condusă de către Leontin De Maio. La ora actuală, pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet, nu este prezentată componența completă a acestei comisii. Potrivit deciziilor Consiliului Director din data de 21.09.2021, Comisia de Disciplină este alcătuită din:

  • Președinte – Leontin de Maio
  • Membri – Mihai Caraion, Ecaterina Savu, Nicolae Pârșu, Radu Ionescu

Vom reveni cu informații dacă acestea ne parvin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.