Milwaukee și Phoenix ar trebui să mizeze pe continuitate. Semn de întrebare legat de Chris Paul!

Milwaukee Bucks și Phoenix Suns ar putea miza pe aceleași rotații de bază în sezonul competițional 2021/22. Protagonistele finalei din sezonul tocmai încheiat nu au motive reale să opereze modificări în efectivul de jucători, lucru valabil desigur și în ceea ce privește banca tehnică.

Noua campioană NBA, Milwaukee Bucks are contracte pe termen lung cu principalele piese. Giannis Antetokounmpo are contract până în 2026, Jrue Holiday până în 2025, Khris Middleton până în 2024, iar Brook Lopez și Pat Connaughton au angajament în vigoare cu Bucks până în 2023.

Phoenix Suns îi va avea la dispoziție în sezonul următor pe Devin Booker, DeAndre Ayton, Jae Crowder, Dario Saric, Mikal Bridges, Jalen Smith și Cam Johnson. Gruparea din Arizona are toate motivele să fie optimistă dat fiind faptul că are mai mulți jucători importanți aflați în ascensiune încă din primii ani de carieră profesionistă.

Două chestiuni importante pot afecta însă activitatea lui Monty Williams la Phoenix Suns. Gruparea din Arizona s-a calificat în playoff pentru prima dată în ultimii zece ani și a avansat până în finala NBA, acolo unde s-a desprins la 2-0, însă a pierdut următoarele patru partide, nereușind să completeze una dintre cele mai spectaculoase și rapide ascensiuni din istoria ligii.

Una este legată de Dario Saric. Croatul s-a accidentat grav în timpul finalei NBA și va rata o bună parte a sezonului 2021/22 dacă nu chiar întreaga stagiune. Prin urmare este de așteptat ca Suns să caute alternative și este posibil să nu le aibă la îndemână în actualul lot de jucători, astfel încât nu este exclus ca ea să fie căutată în free agency sau pe calea unui schimb de jucători. Cealaltă este legată de liderul și conducătorul de joc al echipei.

Ce va alege Chris Paul?

Marele semn de întrebare se învârte în jurul celui mai experimentat jucător al lui Suns. Este vorba totodată despre ultimul venit la echipă, legendarul Chris Paul. Acesta a jucat prima finală din carieră la capătul celui de-al 16-lea sezon și a făcut-o în manieră impresionantă. CP3 are opțiune pentru sezonul 2021/22. Dacă o va exercita, el va încasa 44.2 milioane dolari și are șansa de a fi conducătorulor de joc al unei pretendente la trofeul Larry O’Brien.

Cert este că Paul are opțiunea. Adică este în puterea lui să aleagă ce va face. Are trei variante: să-și exercite dreptul de a intra în contractul actual pentru sezonul 2021/22, să iasă din acest contract și să semneze unul nou cu Phoenix pe o perioadă mai lungă, probabil pe bani mai puțin cu scopul de a atrage cel puțin un jucător liber de contract cu experiență sau să aleagă să semneze cu o altă echipă. Este de așteptat ca anumite echipe să încerce să-l atragă pe CP3, așa cum ar putea să fie LA Lakers sau chiar LA Clippers.

Celelalte echipe vor încerca să reacționeze în condițiile unui sezon complet

Sezonul 2021/22 va fi complet diferit de cel în care Milwaukee și Phoenix au jucat ultimul act. În primul rând pentru că va fi din nou o vară scurtă pentru protagonistele finalei. Noua stagiune demarează în luna octombrie, la distanță de un an de la finala sezonului 2019/20. Totuși, pauza va fi un pic mai mare decât cea consemnată între finalul lui 2019/20 și startul lui 2020/21.

Pe de altă parte, este de așteptat ca, în special în Conferința Vest, dar și în Est, mai multe echipe să revină în prim plan. Numeroase echipe vor încerca să lupte pentru întâietate și se anunță încă de pe acum un nou sezon extrem de atractiv. Totodată, este important de precizat că din sezonul 2021/22, NBA plănuiește să revină, după două stagiuni, la un număr de 82 meciuri/echipă în sezonul regulat. Firește, temerile legate de noi complicații provocate de pandemia COVID-19 continuă să ridice multe semne de întrebare referitor la capacitatea de a duce la bun sfârșit un sezon întreg.

Concret, principala favorită la titlul NBA 2022, potrivit companiilor de pariuri la ora actuală, este Brooklyn Nets. Los Angeles Lakers și Milwaukee Bucks urmează, iar Golden State Warriors și Phoenix Suns se numără la rândul lor între marile favorite în Conferința Vest. De asemenea, Utah Jazz, Philadelphia 76ers, LA Clippers, Denver Nuggets și Atlanta Hawks completează TOP 10-ul provizoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *