Milos Pesic își începe cariera de antrenor în Slovenia

Milos Pesic a pus capăt activității de jucător profesionist. Unul dintre cei mai longevivi baschetbaliști străini care au evoluat în România își începe activitatea de antrenor. Acesta va activa în primul eșalon baschetbalistic al țării care deține titlul european la ora actuală, Slovenia!

KK Sentjur este echipa la care Pesic își începe activitatea de antrenor principal. El a jucat pentru aceaată echipă între 2017 și 2020.

Înalt de 2.05 metri, născut în anul 1984, Pesic a jucat la poziția 4. El a venit în România pentru prima dată în urmă cu 13 ani, sub comanda lui Dragan Petricevic, la Elba Timișoara. A mai jucat pentru U Mobitelco Cluj-Napoca, CSM Oradea, BC Timișoara și Phoenix Galați. Milos a petrecut zece sezoane în țara noastră, bifând aproape 300 apariții în LNBM și peste 30 în Cupa României.

Palmaresul lui Peșa în baschetul românesc cuprinde două cupe ale României. Ambele câștigate sub comanda lui Petricevic, în 2010 și 2015.

În afara experienței din România și a celei din Slovenia, activitatea de jucător a lui Milos Pesic a mai cuprins o experiență în Ungaria, respectiv una în Georgia.

KK Sentjur a ocupat locul 8 în sezonul 2020/21 în primul eșalon baschetbalistic al Sloveniei. Această echipă a fost învinsă în primul tur al playoff-ului cu scorul general de 2-1, de Krka, echipă ce a pierdut ulterior în finala campionatului cu Cedevita Olimpija Ljubljana. De asemenea, amintita echipă s-a oprit în semifinalele cupei din Slovenia.

Pesic va avea o misiune dificilă deoarece îi urmează în funcție unui nume important al baschetului ex-iugoslav. El este succesorul lui Ales Pipan la Sentjur, acolo unde în sezonul precedent a evoluat un alt nume cunoscut iubitorilor baschetului din România. Este vorba despre Dalibor Djapa.

Anunțul numirii lui Milos Pesic la cârma lui KK Sentjur nu a fost făcut încă pe cale oficială. Informația a fost oferită pe pagina de facebook a SCM Timișoara.

Reamintim că un alt fost jucător important din istoria Timișoarei, Zlatko Jovanovic, tocmai a fost numit la cârma echipei slovace BK Komarno.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *