Milos Pesic: “Atmosfera în cadrul lotului este una pozitivă”

Ajuns la aproape 37 ani, Milos Pesic nu se dezminte. Înalt de 206 centimetri, pivotul sârb a revenit în România după trei sezoane și are prestații bune pentru CSM Focșani.

Echipa sa va participa la Timișoara, în cadrul Turneului 12 al Ligii Naționale de Baschet masculin – ediția 2020/21. Referitor la acest nou turneu, Pesic ne-a declarat:

Turneul 12 aduce trei serii foarte interesante, cu unele meciuri decisive. Echipa mea va juca la Timișoara în fața a două loturi cu calitate foarte bună. Înainte de asta, noi vom avea parte de un drum lung, care afectează prospețimea jucătorilor. Mergem acolo relaxați, să dăm ce avem mai bun, să luptăm și să lăsăm energie pe teren. Încercăm ca după victoria cu Craiova să folosim aceste meciuri pentru a fi mai buni înainte de turneul de la Galați. Acolo vom avea cele mai importante jocuri din acest sezon.

Cu privire la așteptările Focșaniului și adversarii pe care moldovenii îi vor întâlni, Milos a opinat:

Așteptările sunt să evoluăm mai bine decât am făcut-o până acum. Cred că în ultima perioadă am avut parte de o cădere la nivelul jocului colectiv, dar ultimele 60 minute de la București au fost chiar foarte bune. Sper să continuăm în acest ritm.

Primul meci ne aduce ca adversar o echipă foarte bună, una dintre cele mai puternice ale României. Oradea are o bancă lungă și beneficiază de aportul unui străin, folosit ca jucător român. De asemenea, acolo e un antrenor foarte bun, a cărui muncă în cei 10 ani petrecuți pe banca tehnică se vede prin rezultatele obținute. Oradea parcurge o formă foarte bună, lucru oarecum normal după calificarea istorică în FIBA Europe Cup. Ne va fi foarte greu să luptăm timp de 40 minute cu ei, dar vom da tot ce e mai bun.  

Timișoara are un loc special în inima mea, am câștigat două trofee alături de Dragan Petricevic și am fost coleg de camera cu Shone (n.r. Nenad Markovic). Au un joc colectiv foarte bun, un spacing bun, lucru pe care coach Dragan insistă foarte mult. Joacă acasă și asta reprezintă avantajul lor mare. Au trei meciuri și va trebui să depună un efort considerabil.

CSM-ul lui Mihai Petruț a produs una dintre surprizele turneului 11, învingând pe SCM U Craiova. Această victorie pare că a adus o atmsoferă pozitivă în cadrul lotului.

Atmosfera în cadrul lotului e una pozitivă, în special datorită ultimei victorii. Toată lumea este sănătoasă, lucru cel mai important în aceste zile. Eu am o mica problemă, dar o vom rezolva în cel mai scurt timp. Mai avem patru meciuri din sezonul regulat și dorim să lăsăm o impresia bună. Bineînțeles, succesul va veni în urma unui efort colectiv și a luptei din teren. Ce pot spune acum e că toată lumea este pregătită pentru o nouă victorie!  

În final, Milos ne-a vorbit despre tinerii Focșaniului, transmițând și un mesaj tuturor jucătorilor din Liga Națională.

Focșani reprezintă o echipă tânără a Ligii Naționale, cu mulți jucători ce reprezintă clubul în competițiile juvenile. Echipa a oferit o șansă mare acestora să progreseze prin meciurile de la seniori și cred că este o experiență bună pentru ei. Sunt aici pentru a-i ajuta să joace la cel mai bun nivel. Sper că până acum am reușit oarecum acest lucru și ce îmi doresc este să îi văd pe toți crescând și devenind baschetbalști foarte valoroși peste câțiva ani.

În final, aș vrea să le transmit tuturor jucătorilor multă sănătate și succes în ultima parte a sezonului, să fie feriți de accidentări, iar pe teren să câștige cel mai bun!

Sârbul a petrecut alte 10 sezoane la nivelul Ligii Naționale. El și-a început cariera profesionistă la ELBA Timișoara, formație alături de care a bifat 6 ani. În România, Pesic a mai evoluat la U Mobitelco Cluj-Napoca, CSM Oradea și Phoenix Galați.

În sezonul competițional 2020/21, Milos a strâns medii de 16.6 puncte, 5.8 recuperări, 3.1 pase decisive, 0.6 intercepții și 2.9 posesii pierdute, pentru 15.7 la eficiență. Focșaniul are 6/16 și ocupă locul 9 în clasament.

foto: Costin Corcoz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.