Miercuri (05.10) a demarat FIBA 3×3 U23 World Cup 2022 la București

Miercuri (05.10) a demarat FIBA 3×3 U23 World Cup 2022. Evenimentul reunește 40 de echipe naționale în competițiile masculine și feminine. Competiția se desfășoară la Circul Metropolitan din București.

Între protagoniste se numără România la ambele discipline. Iată componența celor două loturi:

  • Masculin – Christian CHITU, Alexandru COCONEA, George BLAJ-VOINESCU, Nicolae CIUCA
  • Feminin – Anisia CROITORU, Teodora MANEA, Andreea MITITELU, Anamaria POP

În competiția masculină, România joacă în Grupa B, în compania echipelor: Egipt, Taipei, Lituania, Japonia. În schimb, la feminin, România evoluează în Grupa A, în compania echipelor: Chile, Ucraina, Franța, Egipt.

Jocurile din faza grupelor se desfășoară în 6 și 8 Octombrie pentru naționala masculină, respectiv în 5 și 7 Octombrie pentru cea feminină.

Pe data de 9 Octombrie se desfășoară fazele eliminatorii în ambele întreceri.

Pe parcursul dimineții în ziua de deschidere s-a desfășurat o conferință de presă în cadrul căreia au luat cuvântul mai multe oficialități, începând cu președintele FR Baschet, continuând cu Angel Santana, fost campion european 3×3. De asemenea, au participat reprezentanți ai FIBA 3×3, dar și figuri politice, incluzând primarul capitalei.

FIBA 3×3 World Cup 2022 este organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei București, Direcției Cultură, Învățământ, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, respectiv al Companiei Naționale Aeroporturi București. Evenimentul este susținut de: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Regina Maria, The Group, Izvoarele Calimani, Red Bull, OHMA, Brenntag, Horizon. Partener media: Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.